Η τιμή κρυπτονομίσματος ανέβηκε 400% λόγω της μετονομασίας του Facebook σε Meta – Πώς εξηγείται

Η απάντηση στο γιατί επηρεάστηκε «προς τα πάνω» η τιμή του Mana, ενός ελάχιστα γνωστού μέχρι πρόσφατα κρυπτονομίσματος που χρησιμοποιείται για την αγοραπωλησία «εικονικής ιδιοκτησίας», δεν είναι άλλη από την αλλαγή του ονόματος του Facebook σε Meta, η ανακοίνωση για την οποία έγινε την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκε ραγδαία άνοδος της αξίας του εν λόγω κρυπτονομίσματος, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Νοεμβρίου, δηλαδή μόλις δύο ημέρες μετά τις ανακοινώσεις.

Ειδικότερα, η τιμή του εν λόγω κρυπτονομίσματος έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών αγγίζοντας τα 4,16 δολάρια το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με στοιχεία του νομισματικού παρατηρητηρίου CoinMarketCap.

Η άνοδος είναι της τάξης του 400% σε σχέση με πριν την ανακοίνωση της μετονομασίας του Facebook σε Metaverse. Μετά το ρεκόρ έπεσε και πάλι με την αξία του να διαμορφώνεται στα 3,16 δολάρια.

Η «Metaverse εποχή» και οι αγοραπωλησίες ψηφιακών ακινήτων

Το Metaverse, σύμφωνα με την παρουσίαση του Ζάκερμπεργκ, θα αποτελεί ένα είδος κοινής εικονικής πραγματικότητας στην οποία πολλοί χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και με ψηφιακά αντικείμενα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Mana, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται για αγοραπωλησίες ψηφιακών ακινήτων, θεωρείται ότι περιλαμβάνεται στους ωφελημένους αυτής της νέας τεχνολογικής τάσης. Άλλα κρυπτονομίσματα που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες είδαν επίσης την αξία τους να ανεβαίνει σημαντικά.

Το Mana

Το κρυπτονόμισμα Mana κυκλοφόρησε το 2017. Πρόκειται για το ψηφιακό νόμισμα της Decentraland, μιας αυτοαποκαλούμενης πλατφόρμας metaverse όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν εικονικές ιδιοκτησίες, χρησιμοποιώντας ως βάση το blockchain του Ethereum που αποτελεί το δεύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα του κόσμου πίσω από το Bitcoin.

Πηγή: CNBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος