Daily Mail για Έλον Μασκ: Θα απολύσει 1.000 εργαζομένους όταν αναλάβει το Twitter

Μπαράζ αποκαλύψεων και φημών για τα σχέδια του μεγιστάνα Έλον Μασκ, μετά από την ολοκλήρωση της αγοροπωλησίας του Twitter.

Όπως τώρα δημοσιεύει σχετικά η Daily Mail, ο ίδιος πρόκειται να απολύσει 1.000 εργαζομένους του Twitter μόλις αναλάβει την πλατφόρμα.

Το 2022 ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι 9.225 ενώ το 2023 θα μειωθεί σε 8.332, αναφέρεται σχετικά.

Ωστόσο, γίνεται γνωστό επιπλέον πως τα επόμενα τρία χρόνια, ο Μασκ φέρεται να σκέφτεται να κάνει χιλιάδες προσλήψεις, με στόχο οι εργαζόμενοι να φτάσουν στις 11.000. Οι περισσότεροι προσληφθέντες θα είναι στον τομέα της μηχανικής.

Ο ίδιος φέρεται να έχει  προτείνει και το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων στο Σαν Φρανσίσκο ούτως ώστε να μειωθούν τα έξοδα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενδέχεται να υποστούν σημαντικές περικοπές μισθών. Στόχος είναι να μειωθούν τα έξοδα κατά 3 εκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο Μασκ δημοσίευσε ένα poll στο Twitter, ρωτώντας τους 81 εκατομμύρια ακολούθους του για το εάν η έδρα στο Σαν Φρανσίσκο πρέπει να μετατραπεί σε άσυλο αστέγων καθώς «κανείς δεν εμφανίζεται για να εργαστεί εκεί». Τότε, συγκεντρώθηκαν 300.000 ψήφοι σε μόλις μία ώρα, με το 90% να λέει «ναι».

Πάντως, μέχρι το 2028, ο Μασκ ελπίζει να έχει πενταπλασιάσει τον τζίρο εργασιών στα 26,4 δισεκατομμύρια. Τα 12 δισ. θα προκύψουν από διαφημίσεις, ενώ άλλα 10 αναμένονται από συνδρομές.

Στο μεταξύ, και σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ο Μασκ θα αναλάβει τη θέση του CEO για «μερικούς μήνες».

Με πληροφορίες από Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος