Συνεργασία Rakuten Viber και ΠΟΥ για τη βελτίωση της Γυναικείας Υγείας

Η Rakuten Viber, κορυφαία εταιρεία στην επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και φωνής, συνεργάστηκε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για το Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού και παρουσιάζουν το chatbot Γυναικείας Υγείας. Η παγκόσμια καμπάνια θα ενισχύσει το ενδιαφέρον για θέματα όπως ο καρκίνος, η εμμηνόρροια και η ενδοοικογενειακή βία.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια έχουν παγκοσμίως μικρότερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, αφού παρατηρείται πως πέφτουν θύματα διακρίσεων λόγω κοινωνικοπολιτισμικών παραγόντων. Αναγνωρίζοντας αυτήν την κατάσταση, το Chatbot Γυναικείας Υγείας θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές σε πληθώρα θεμάτων υγείας, ξεκινώντας με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Όταν μια χρήστης του Viber γίνεται μέλος του Chatbot Γυναικείας Υγείας του ΠΟΥ, θα λαμβάνει ένα μήνυμα καλωσορίσματος με links με πληροφορίες για τον Καρκίνο του Μαστού. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα εμφανίζονται συμβουλές σχετικά με τους κινδύνους, τα συμπτώματα, τη θεραπεία και την πρόληψη της ασθένειας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να οδηγηθούν σε έναν υπόμνημα που εξηγεί βήμα προς βήμα πώς να κάνουν αυτοεξέταση μαστού.
Συνεργασία Rakuten Viber και ΠΟΥ για τη βελτίωση της Γυναικείας Υγείας

Η συνεργασία επίσης θα φέρει μια πληθώρα καινούργιων αυτοκόλλητων στο Viber, με δυναμικά σλόγκαν που αφορούν τις γυναίκες.

Ορίστε μια περίληψη του τι φέρνει η πρωτοβουλία του Viber και του ΠΟΥ:

● Πληροφορίες υγείας στο πάτημα ενός κουμπιού: Το chatbot απαντά με πρόσθετες πληροφορίες.

● Επιλογές γλώσσας: Διαθέσιμο στα Αγγλικά, Ρωσικά, Ουκρανικά, Ουγγρικά και Ελληνικά, ενώ πρόκειται προστεθούν κι άλλες γλώσσες.

● Πολύχρωμα αυτοκόλλητα με σλόγκαν που εμπνέουν: Ζωηρά αυτοκόλλητα με θετικά μηνύματα ευαισθητοποιούν τους χρήστες για γυναικεία ζητήματα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον ΠΟΥ σε αυτό το πολύ σημαντικό σχέδιο για την υποστήριξη της γυναικείας υγείας» λέει η Anna Znamenskaya, Chief Growth Officer της Rakuten Viber. «Υπάρχουν μέρη του κόσμου όπου οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτρέπονται από το να μιλήσουν ανοικτά για θέματα υγείας όπως ο καρκίνος του μαστού, η εμμηνόρροια και η εγκυμοσύνη. Είμαστε ευτυχείς που θα βοηθήσουμε αυτές τις γυναίκες να βρουν την πληροφορία που χρειάζονται και να τις στηρίξουμε με θετικά μηνύματα».

«Η δημόσια εκπαίδευση είναι μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε θέματα γυναικείας υγείας, όπως ο καρκίνος του μαστού» λέει ο δρ. Bente Mikkelsen, Διευθυντής του τμήματος Μη Μεταδοτικών Ασθενειών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. “Η γνώση σώζει ζωές.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος