Apple: Μικρότερο το ενδιαφέρον για αγορά του iPhone 13

Μειωμένη ζήτηση παρατηρεί η Apple για το νεότερο μοντέλο της «ναυαρχίδας» της, του iPhone 13, σε συνέχεια και των αναταράξεων στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω της πανδημίας που επηρέασε την παραγωγή της συγκεκριμένη σειράς.

Ειδικότερα, και βάσει πηγών που επικαλείται το Bloomberg, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε στους προμηθευτές των εξαρτημάτων της ότι η ζήτηση για τα iPhone 13 έχει αισθητή μείωση, κάτι εκτιμάται ότι οφείλεται στο ότι ορισμένοι τακτικοί καταναλωτές των εν λόγω τεχνολογικών προϊόντων δεν σπεύδουν να αγοράσουν το νέο μοντέλο.

Σημειώνεται πάντως, ότι ήδη η Apple είχε μειώσει τον στόχο παραγωγής των iPhone 13 για φέτος έως και 10 εκατομμύρια κομμάτια, αλλά αυτό οφείλεται στην έλλειψη ανταλλακτικών.

Ωστόσο, η εταιρεία ήλπιζε ότι μεγάλο μέρος αυτού του ελλείμματος στην παραγωγή θα αναπληρωνόταν το επόμενο έτος όπου η προσφορά ανταλλακτικών υπολογίζεται ότι θα βελτιωθεί.

Πλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Apple ενημερώνει πως ενδέχεται οι επιπλέον παραγγελίες να μην πραγματοποιηθούν λόγω των χαμηλών πωλήσεων.

Πάντως, οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση πωλήσεων κατά 6% στα 117,9 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους τρεις μήνες της χρονιάς, αν και αυτή η αύξηση δεν ανταποκρίνεται σε αυτή που ανέμενε η εταιρεία.

Πολλοί μιλούν και για μια διάθεση των καταναλωτών να παρακάμψουν τη σειρά του iPhone 13, αναμένοντας την επόμενη, δεδομένων και των συνθηκών με την πανδημία.

Πάντως, πολλοί αναλυτές τεχνολογίας μιλούν και για τα μηδαμινά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά στη σειρά του iPhone 13 συγκριτικά με αυτήν του iPhone 12, κάτι που το καθιστά λιγότερο δελεαστικό για αγορά.

Πηγή: Bloomberg

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος