Τεχνητή νοημοσύνη: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα

«Αναπτύσσοντας την Τεχνητή Νοημοσύνη» (Building AI)”, είναι ο τίτλος του δεύτερου κύκλου μαθημάτων Elements of AΙ που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν την τεχνητή νοημοσύνη, τις εφαρμογές της, τις ευκαιρίες που δημιουργεί, αλλά και τις προκλήσεις που φέρνει στην ζωή και την καθημερινότητά ενός ατόμου.

Το μάθημα είναι διαθέσιμο δωρεάν από τις 12 Απριλίου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 στον ιστότοπο της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στα ελληνικά, ενώ διατίθεται και στα αγγλικά.

Στόχος του μαθήματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να ανακαλύψουν τις μεθόδους Τεχνητής Νοημοσύνης και τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας, αλλά και να βελτιώσουν το λεξιλόγιο και τις δεξιότητες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Ασύγχρονο μάθημα – Συνολική διάρκεια και επίπεδα δυσκολίας

Το ασύγχρονο μάθημα Building AI, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει με το δικό του ρυθμό. Χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια και μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρία επίπεδα δυσκολίας: αρχάριο, μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο, ενώ η συνολική διάρκεια είναι περίπου 50 ώρες.

Απευθύνεται, τόσο σε αρχάριους όσο και σε όσους διαθέτουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού Python και επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες και τις δεξιότητές τους. Όσοι το παρακολουθήσουν μπορούν, επίσης, να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Πρόκειται για ασύγχρονα μαθήματα, τα οποία έχουν διαμορφωθεί από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και τη φινλανδική εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Reactor. Αυτή τη χρονική στιγμή παρακολουθούν τον πρώτο κύκλο 2.500 Έλληνες.

Μεγάλη ανταπόκριση στο πρώτο δωρεάν ασύγχρονο διαδικτυακό μάθημα 

Το πρώτο δωρεάν ασύγχρονο διαδικτυακό μάθημα «Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη» της σειράς «Στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης» (Εlements of AI), γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση, με περισσότερους από 2.500 πολίτες να έχουν εγγραφεί στην Ελλάδα, περισσότερα από 240.000 άτομα στην ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι 76.000 πολίτες έχουν εγγραφεί σε 170 χώρες σε διεθνές επίπεδο από τον Μάρτιο του 2018, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος