Σπάνιο είδος φυτού πήρε το όνομα του Τζίμι Χέντριχ

Ένα σπάνιο είδος παχύφυτου, το οποίο ανακάλυψαν πρόσφατα επιστήμονες από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, πήρε το όνομα του δημοφιλούς κιθαρίστα της Ροκ, Τζίμι Χέντριξ.

Πρόκειται για ένα λεπτό φυτό, με μίσχο, που συνήθως φθάνει σε ύψος τα 300 εκατοστά. Έχει χυμώδη φύλλα και τα άνθη του φέρουν έντονο ροζ και λευκό χρώμα. Όπως δήλωσε ο Μαρκ Ντοντέρο, που ευθύνεται για την ανακάλυψη του φυτού, το εν λόγω άνθος «πεθαίνει το καλοκαίρι και αναπτύσσεται ξανά το φθινόπωρο». Ο Ντοντέρο έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και εργάζεται ως βιολόγος, σε περιβαλλοντική εταιρεία συμβούλων.

ο Στέφεν Μακέιμπ, βοτανολόγος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Σάντα Κρουζ εργάστηκε επίσης για τη μελέτη του φυτού και ήταν συνυπεύθυνος στην απόφαση να «βαφτιστεί» το φυτό με το όνομα του, αγαπημένου σε πολλούς, μουσικού και ερμηνευτή.

Η πλήρης ονομασία του φυτού είναι Dudleya hendrixii ή «Ο Χέντριξ ζει για πάντα» και μπορεί να βρεθεί μόνο στην περιοχή της Μπάχα Καλιφόρνια, Πούντα Κολονέτ, στο Μεξικό.

Παρότι εντοπίστηκε πρόσφατα, το σπάνιο φυτό είναι ήδη σε κίνδυνο. Το ενδιαίτημά του απειλείται από τη βόσκηση, τις γεωργικές εργασίες, την κυκλοφορία οχημάτων και την οικιστική ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό, οι επιστήμονες που το ανακάλυψαν, προτρέπουν τους αρμόδιους αξιωματούχους του Μεξικού και περιβαλλοντικούς οργανισμούς να αναλάβουν γρήγορα δράση για την προστασία του.

Η ιδέα για το όνομα του φυτού γεννήθηκε όταν ο Ντοντέρο συνειδητοποίησε ότι, τη στιγμή που βρήκε το φυτό, άκουγε το τραγούδι του Χέντριξ «Voodoo Child».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ και The Christian Science Monitor

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος