Σπάνια δικέφαλη χελώνα εκκολάφθηκε στη Μασαχουσέτη

Μια σπάνια δικέφαλη νεροχελώνα εκκολάφθηκε σε κέντρο άγριας ζωής της Μασαχουσέτης και παρά τις αντιξοότητες, επιβιώνει. Πρόκειται για ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος στην πολιτεία, που τρέφεται με σκουλήκια και άπεπτη τροφή.

Η χελώνα, που ανήκει στο είδος Malaclemys terrapin, είναι μια χαρά, σύμφωνα με το προσωπικό του Κέντρου Άγριας Ζωής της Νέας Αγγλίας στο Cape Cod. «Τα ζώα με αυτή τη σπάνια πάθηση δεν επιβιώνουν πάντα για πολύ καιρό ή δεν έχουν καλή ποιότητα ζωής, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι».

Γενετικοί ή περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τα έμβρυα κατά την ανάπτυξή τους μπορούν να προκαλέσουν την κατάσταση που είναι γνωστή ως δικεφαλία. Τα ζωντανά ζώα με δικεφαλία είναι εξαιρετικά σπάνια, επειδή πολλά από αυτά δεν επιβιώνουν. Άλλα δικέφαλα ζώα που έχουν εντοπιστεί, περιλαμβάνουν μια οχιά στη Βιρτζίνια, ένα ελάφι που βρέθηκε νεκρό στη Μινεσότα και ένα δελφίνι που ανασύρθηκε από τη Βόρεια Θάλασσα.

Τα δύο κεφάλια λειτουργούν ανεξάρτητα και ξεπροβάλουν για αέρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Εντός του κελύφους της, υπάρχουν δύο γαστρεντερικά συστήματα που τροφοδοτούν και τις δύο πλευρές του σώματός της. Οι επιστήμονες έβαλαν την χελώνα να κολυμπήσει και παρατήρησαν ότι τα δύο κεφάλια μπορούν να συντονιστούν ώστε να μπορούν να αναπνεύσουν στην επιφάνεια του νερού. Το προσωπικό του κέντρου, σκοπεύει να κάνει αξονική τομογραφία, λίγο αργότερα, για να μάθει περισσότερα για το κυκλοφορικό σύστημα της σπάνιας νεροχελώνας. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη χελώνα, την οποία ονόμασαν Mary-Kate και Ashley Olsen από τις δίδυμες τηλεοπτικές σταρ.

ΠΗΓΗ: Live Science

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος