Ρομπότ μωρό αντίδοτο στη μοναξιά κατασκεύασαν οι Ιάπωνες

Ο Kirobo Mini, έτσι το βάφτισαν, έχει ύψος μόνο δέκα εκατοστών, μοιάζει με μωρό και μπορεί να πιάσει κουβεντούλα με τον διπλανό του με εξαιρετική άνεση.

Το νέο ρομποτάκι της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, έχει διπλή αποστολή  καθώς κατασκευάστηκε για  ξυπνά μητρικά ένστικτα, ιδίως σε μια χώρα με μεγάλη υπογεννητικότητα, όπου πολλές παντρεμένες γυναίκες δεν έχουν κάνει παιδί, ενώ μία στις δέκα δεν παντρεύεται ποτέ.

Η πώλησή του στην Ιαπωνία θα αρχίσει το 2017 με  τιμή γύρω στα 350 ευρώ. Προορίζεται να κρατά παρέα στον δρόμο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή οπουδήποτε αλλού, καθώς μπορεί κανείς να το μεταφέρει μαζί του και να το ακουμπά κάπου κοντά του.

Το Kirobo Mini, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC, μιλάει με φωνή που θυμίζει μωρό, μπορεί να χειρονομεί, να αλλάζει εκφράσεις στο πρόσωπό του, να ανοιγοκλείνει τα μάτια του και να θυμάται τι αρέσει και τι όχι στον διπλανό του.

Ακόμη μπορεί να συνδέεται με διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές ή με το αυτοκίνητο του χρήστη, από τις οποίες παίρνει δεδομένα και έτσι είναι σε θέση να συζητά με τους ανθρώπους για πράγματα σχετικά με αυτούς.

Ο πρόδρομός του ήταν το μεγαλύτερο Kirobo, ύψους 34 εκατοστών, που στάλθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2013, συνοδεύοντας τον Ιάπωνα αστροναύτη Κόχι Βακάτα για να μη νιώθει μόνος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος