Ρεκόρ επισκεψιμότητας κατέγραψε η πλατφόρμα Mastodon μετά την αγορά του Twitter από τον Μασκ

Το Mastodon, ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως βάση για να δημιουργήσουν τα δικά τους κοινωνικά δίκτυα, απέκτησε σχεδόν 30.000 νέους χρήστες αμέσως μετά από την ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ.

Ο Eugen Rochko, διευθύνων σύμβουλος του Mastodon, δήλωσε ότι οι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 41.287, από τους οποίους οι 28.391 είναι νέοι και γράφτηκαν την τελευταία ημέρα. Μάλιστα, η αύξηση της επισκεψιμότητας ήταν αρκετά σημαντική που προκάλεσε προβλήματα και επιβράδυνε την ταχύτητα της πλατφόρμας.

Ρεκόρ επισκεψιμότητας κατέγραψε η πλατφόρμα Mastodon μετά την αγορά του Twitter από τον Μασκ

Αν και η εμφάνισή του θυμίζει το Twitter, στην πραγματικότητα διαφέρει αρκετά, με την έννοια ότι το Twitter είναι ένα ενιαίο κοινωνικό δίκτυο στο οποίο εγγράφονται οι χρήστες. Το κοινωνικό δίκτυο αποτελείται από πολλούς ανεξάρτητους διακομιστές, οι οποίοι λειτουργούν σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες, αλλά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω μιας κοινής πλατφόρμας.

Το Mastodon συγκρούστηκε πρόσφατα με την νέα πλατφόρμα του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, την Truth Social. Η πλατφόρμα χρησιμοποίησε τον κώδικα του Mastodon χωρίς να σέβεται τους όρους της άδειας χρήσης του λογισμικού. Οι δικηγόροι του Mastodon έστειλαν τότε επίσημη επιστολή στην Truth Social ζητώντας της να δημοσιοποιήσει τον πηγαίο κώδικά της.

ΠΗΓΗ: VICE

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος