Πρωτοποριακή συσκευή ελέγχου του μαστού – Οι χρήστες ειδοποιούνται για «ύποπτες» αλλαγές

Array

Μια πρωτοποριακή φορητή συσκευή ελέγχου του μαστού που συνδέεται με εφαρμογή για smartphone, δημιουργεί έναν εξατομικευμένο χάρτη του κορμού, διευκολύνοντας την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου. Η σπουδαία αυτή εφεύρεση αποτελεί προϊόν δύο γυναικών και φιλοδοξεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες μορφές καρκίνου.

Χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα, η φορητή συσκευή Doplot, σαρώνει τον μαστό για εξογκώματα και με τη βοήθεια εφαρμογής για smartphone, αναδεικνύει τυχόν ανωμαλίες στον ιστό.

«Η συσκευή σας καθοδηγεί φωτίζοντας τα σημεία που πρέπει να ελεγχθούν. Παίρνετε τη συσκευή και την πιέζετε στον κορμό σας. Καταγράφει την περιοχή χρησιμοποιώντας μικροκύματα. Αναβοσβήνει για να την μετακινήσετε στο επόμενο σημείο και στο επόμενο, μέχρι να καταγραφούν όλες οι περιοχές» αναφέρει η ευρεσιτέχνης και νικήτρια διαγωνισμού Dyson 2022, Ντέμπρα Μπαμπαλόλα.

Η μέτρηση κάθε μήνα συγκρίνεται με τις προηγούμενες καταγεγραμμένες μετρήσεις για να αναδειχθούν τυχόν αλλαγές στον ιστό του μαστού. Εάν υπάρξουν «ύποπτες» αλλαγές οι χρήστες ειδοποιούνται και συμβουλεύονται να επισκεφθούν έναν επαγγελματία υγείας για περαιτέρω διερεύνηση.

«Αρχικά εστιάζουμε στον καρκίνο του μαστού. Επόμενος στόχος είναι να επικεντρωθούμε στον καρκίνο των όρχεων και στη συνέχεια στο σάρκωμα μαλακών μορίων» τονίζει η ευρεσιτέχνης – νικήτρια διαγωνισμού Dyson 2022, Σεφάλι Μπόχρα.

Η φορητή συσκευή Dotplot, ευρεσιτεχνία δύο αποφοίτων του Imperial College του Λονδίνου, κέρδισε το βραβείο Dyson. Στόχος της ομάδας είναι να αξιοποιηθεί για τον έλεγχο και άλλων μορφών καρκίνου.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος