Το πρώτο WordCamp Athens 2016 στην Τεχνόπολη

Το πρώτο WordCamp Athens 2016 διοργανώνεται από την ελληνική κοινότητα του WordPress, το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η ΕΡΤ, συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη του ανοικτού ελεύθερου λογισμικού, είναι χρυσή χορηγός του σημαντικότερου τεχνολογικού event στην Αθήνα, όσον αφορά το WordPress και το διαδίκτυο.

Τι είναι το WordCamp

Περίπου το 25% των sites που διαβάζoυμε καθημερινά, έχουν δημιουργηθεί με βάση το ανοικτό λογισμικό του WordPress. Τα WordCamps είναι τα επίσημα συνέδρια του WordPress που διοργανώνονται σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου. Στα WordCamps, συζητούνται διάφορα θέματα: web, development, design, social media, startups, e-commerce, blogging και πολλά άλλα. Tα WordCamps, σε παγκόσμια βάση, υποστηρίζονται και διοργανώνονται υπό την αιγίδα του  WordPress Foundation -το επίσημο και κοινωφελές ίδρυμα που έχει σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress.

Τι είναι το  WordPress

Το WordPress, ως ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, αποτελεί ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου. Είναι, δηλαδή, ένα μέσο για να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος (site) ή ιστολόγιο (blog) απλά και να δημοσιεύει κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες. Το WordPress διατίθεται δωρεάν.

Ποιους αφορά το WordCamp

Ένα WordCamp αφορά όλους όσοι ασχολούνται με το WordPress, σε όλα τα επίπεδα και τις βαθμίδες γνώσης. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη του internet που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από το WordPress, χωρίς κανέναν περιορισμό: web developers, web designers, bloggers, δημοσιογράφοι, content editors, web editors, social media managers και πολλές άλλες ειδικότητες είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες επαγγελματιών στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο.

Ποιoς το διοργανώνει

Το WordCamp Athens 2016 διοργανώνεται από εθελοντές του WordPress Greek Community απ’ όλη την Ελλάδα και υπό την αιγίδα του WordPress Foundation. Συγκεκριμένα, 15 μέλη της κοινότητας, που αποτέλεσαν την οργανωτική ομάδα του WordCamp Athens, μοιράστηκαν τις αρμοδιότητες και δουλεύουν νυχθημερόν στην υλοποίηση του συνεδρίου.

Το πρώτο WordCamp Athens 2016 στην Τεχνόπολη

Ομιλητές

Για θέματα σχετικά με το WordPress, την ασφάλεια, το περιεχόμενο, το blogging, την τυπογραφία και πολλά άλλα, μιλούν οι:

Mauricio Gelves, Αντώνης Ζαχόπουλος, Επαμεινώνδας Γάσπαρης, Αποστόλης Αϊβαλής, Λεωνίδας Τουρούτογλου, Χρήστος Πανταζής, Ivana Ćirković, Jack Lenox, Ευάγγελος Δημητριάδης, Νικόλαος Γιαννόπουλος, Γιώργος Ματθιόπουλος, Δημήτρης Μήτσης, Ηλίας Τσαλδάρης, Παναγιώτης Βαγενάς, Στέλλα Κάσδαγλη, Φώτης Ρούτσης, Yoav Farhi, Γεράσιμος Τσιάμαλος, Nemanja Aleksic και Petya Raykovska.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016  Mηχανουργείο, Aποθήκη 

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 Contributor day

Η μέρα συνεισφοράς στην Κοινότητα αποτελεί το επιστέγασμα ενός WordCamp. Είναι η ευκαιρία για κάθε μέλος της κοινότητας να βρεθεί σε χαλαρούς ρυθμούς με οργανωτές και ομιλητές με κύριο σκοπό να εξοικειωθεί με τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία μπορεί να επιστρέψει λίγη από την καλή ενέργεια που θα έχει «ρουφήξει» την προηγούμενη μέρα. Έμπειρα μέλη της τοπικής κοινότητας του WordPress θα είναι εκεί για να σας καθοδηγήσουν σε αυτό.

Στο contributor day λαμβάνουν μέρος 60 επίλεκτοι συμμετέχοντες του WordCamp Athens.

Τα θέματα που τίθενται προς συζήτηση είναι:

  • η ανάπτυξη της κοινότητας
  • συνεισφορά στη μετάφραση
  • συνεισφορά στα fora

Εισιτήρια

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 20 ευρώ και περιλαμβάνει την παρακολούθηση των ομιλιών της πρώτης μέρας και τη συμμετοχή, όσων ενδιαφέρονται, στη δεύτερη μέρα (ημέρα εθελοντικής εργασίας).

INFO

WordCamp Athens 2016

Τεχνόπολη

Ημερομηνία: 19/11/2016

Έναρξη: 08:00

Λήξη: 20:00

Χώρος – Αίθουσα: Μηχανουργείο (Δ12)

20/11/2016

Ωρα έναρξης: 11:00

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος