Project Kuiper: Η Amazon φέρνει το δικό της δορυφορικό ίντερνετ

Τα επόμενα πέντε χρόνια, τρεις νέοι πύραυλοι βαρέoς τύπου θα θέσουν χιλιάδες δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά στο πλαίσιο του προγράμματος Kuiper της Amazon. Το έργο αποσκοπεί στην παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων χρησιμοποιώντας έναν αστερισμό 3.236 δορυφόρων.

Οι πύραυλοι θα κατασκευαστούν από την Arianespace, την Blue Origin – η οποία ιδρύθηκε από τον ιδιοκτήτη της Amazon Τζεφ Μπέζος και την United Launch Alliance. Η Amazon ανακοίνωσε ότι το Project Kuiper στοχεύει στην παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών, φορείς κινητής τηλεφωνίας και άλλους οργανισμούς που εργάζονται σε μέρη χωρίς αξιόπιστη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο.

Όπως το Starlink του Ίλον Μασκ, οι χρήστες θα συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω ενός τερματικού που θα επικοινωνεί με τους δορυφόρους.

«Το Project Kuiper θα παρέχει γρήγορη, προσιτή ευρυζωνικότητα σε δεκάδες εκατομμύρια πελάτες σε μη εξυπηρετούμενες και υποεξυπηρετούμενες κοινότητες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ντέιβ Λιμπ, ανώτερος αντιπρόεδρος της Amazon Devices & Services.

Στην ανακοίνωσή της, η Amazon είπε ότι σχεδιάζει 83 εκτοξεύσεις πυραύλων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και το πρότζεκτ αποτελεί «τη μεγαλύτερη εμπορική προμήθεια οχημάτων εκτόξευσης στην ιστορία».

Η εταιρεία σχεδιάζει δύο πρωτότυπες αποστολές αργότερα φέτος – χρησιμοποιώντας όμως έναν πύραυλο της ABL Space Systems και όχι τους τρεις που θα εκτοξεύσουν τον κύριο όγκο των δορυφόρων.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος