Πώς τα εμβόλια mRNA ανοίγουν “παράθυρο” για αναγέννηση μιας κατεστραμμένης ανθρώπινης καρδιάς

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή εμβολίων κατά της Covid θα μπορούσε να δημιουργήσει την πρώτη θεραπεία στον κόσμο για καρδιακές προσβολές!

Επιστήμονες στο King’s College του Λονδίνου εντόπισαν βασικούς γενετικούς κώδικες – που ονομάζονται mRNA οι οποίοι παράγουν πρωτεΐνες που διεγείρουν τη δημιουργία υγιών νέων καρδιακών κυττάρων.

Αυτά τα mRNA μπορούν να φθάσουν απευθείας στον καρδιακό μυ μετά από καρδιακή προσβολή, με τη χρήση της ίδιας τεχνολογίας με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna.

Η πρωτοποριακή έρευνα εντόπισε επίσης πρωτεΐνες που θα μπορούσαν να εγχυθούν σε ασθενείς με καρδιακή προσβολή για να αποτρέψουν τον θάνατο των καρδιακών κυττάρων.

Η αναγέννηση μιας κατεστραμμένης ανθρώπινης καρδιάς ήταν ένα όνειρο μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αλλά τώρα μπορεί να γίνει πραγματικότητα” τονίζει ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Mauro Giacca.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νέα θεραπεία με RNA (ριβονουκλεϊκό οξύ) θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην καρδιαγγειακή ιατρική και να σταματήσει εκατομμύρια καρδιακές προσβολές που εξελίσσονται προς καρδιακή ανεπάρκεια.

Πηγή: The Times

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος