Ποιος «φύτεψε» αυτόν τον μυστηριώδη μονόλιθο στην έρημο της Γιούτα;

Αξιωματικοί του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα ανακάλυψαν έναν μεταλλικό μονόλιθο σε μια απομονωμένη περιοχή, στην έρημο της αμερικανικής πολιτείας. Το εύρημα ύψους 3,6 μέτρων περίπου, εντόπισε ένας βιολόγος, μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που πετούσε πάνω από την έρημο.

«Υποθέτω ότι το έκανε κάποιος νέος καλλιτέχνης ή κάποιος που ήταν μεγάλος θαυμαστής της ταινίας 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» δήλωσε ο πιλότος Μπρετ Χάτσινγκς.

Ο μονόλιθος στην συγκεκριμένη ταινία είναι ένα μυστηριώδες ορθογώνιο αντικείμενο που φαίνεται να πυροδοτεί γρήγορα εξελικτικά ή κοινωνικά άλματα στην ανθρώπινη ιστορία. Ωστόσο, οι μονόλιθοι στα μυθιστορήματα του Arthur C. Clarke που ενέπνευσαν την ταινία έχουν πάντα αναλογία διαστάσεων 1: 4: 9, η οποία δεν φαίνεται να ισχύει για τον συγκεκριμένο που βρέθηκε στη Γιούτα. Επίσης, ο μονόλιθος της ταινίας έχει σκούρο χρώμα. Εάν κάποιος εμπνεύστηκε από αυτή την ταινία δεν έδωσε σημασία στις λεπτομέρειες.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας δεν έχει αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία όπου βρίσκεται το αντικείμενο καθώς ανησυχεί ότι αυτοί που θα το επισκεφθούν θα εγκλωβιστούν στην έρημο. Ωστόσο, κάποιοι χρήστες στο Reddit ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη εστιάσει στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται ο μονόλιθος. Σύμφωνα με τους χάρτες της Google, απέχει περίπου μιάμιση ώρα από τον πλησιέστερο αυτοκινητόδρομο.

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο μέρος με ελάχιστους δρόμους, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το πώς έφτασε στο φαράγγι αυτός που εγκατέστησε το μνημείο. Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, ο μονόλιθος φαίνεται να είναι κατασκευασμένος από μεταλλικά φύλλα που συγκρατιούνται με βίδες, υποδηλώνοντας ότι ίσως να είναι αρκετά ελαφρύ.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι οι αρχές θα καθορίσουν εάν θα πρέπει να διερευνήσουν το περαιτέρω. «Είναι παράνομο να τοποθετούνται κατασκευές ή έργα τέχνης χωρίς άδεια σε ομοσπονδιακά διαχειριζόμενα δημόσια εδάφη, ανεξάρτητα από τον πλανήτη από τον οποίο προέρχεστε».

Σύμφωνα με το αρχείο δορυφορικών εικόνων της Google, ο μονόλιθος φαίνεται να έχει τοποθετηθεί κάποια στιγμή μεταξύ τον Αύγουστο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα εκτιμά ότι θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί πολύ νωρίτερα, τη δεκαετία του ’40 ή του ’50.

 

ΠΗΓΗ: Livescience, Futurism

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ