Ποια είναι η «Θεανώ» που ζητά διαδικτυακή συνομιλία μέσω του ERTnews.gr;

Άνοιξες τον υπολογιστή σου και βρήκες μήνυμα για συνομιλία με τη… Θεανώ; Αναρωτιέσαι ποια είναι η Θεανώ και ποιος ο ρόλος της; Την απάντηση έχει το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, το οποίο, μέσω της διαλογικής βοηθού του, έρχεται για να δώσει έγκυρες πληροφορίες για τον κορονοϊό.

Υλοποιημένη από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου, με τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, η Θεανώ τίθεται σε κανονική λειτουργία για το ευρύ κοινό και μάλιστα σε συνεργασία με το ERTnews.gr, το μόνο Μέσο που τη φιλοξενεί και σύντομα θα προσφέρει και τη φωνητική έκδοσή της.

Τα chatbots είναι διαλογικά προγράμματα, που εξυπηρετούν την επικοινωνία ανάμεσα σε άνθρωπο και υπολογιστή. Συνήθως χρησιμοποιούνται από εταιρείες για τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης πελατών, σήμερα όμως υπάρχουν chatbots σχεδόν για τα πάντα (από παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, μέχρι παραγγελίες στο σούπερ μάρκετ).

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση για τις εξελίξεις του κορονοϊού;

Η Θεανώ έχει στόχο να κρατάει ενήμερους τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας, ώστε να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις με βάση τις οδηγίες των ειδικών, καθώς και να μειώνει τον πανικό, προσφέροντας τη δυνατότητα αυτοαξιολόγησης των συμπτωμάτων.

Παρέχει πληροφορίες για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στην Ελλάδα, σε χώρες του εξωτερικού και συνολικά στον κόσμο. Γνωρίζει για την πληρότητα σε ΜΕΘ και για τον αριθμό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ή συνολικά στην Ελλάδα. Καλύπτει πληθώρα συχνών ερωτήσεων, όπως από που ξεκίνησε ο κορονοϊός, πώς μεταδίδεται, ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας κ.λπ.

Επιπλέον, η Θεανώ βρίσκει φαρμακεία σχεδόν σε όλες τις πόλεις-περιοχές της Ελλάδας, ενώ με 6 απλές ερωτήσεις, σαν ένα μικρό διαγνωστικό τεστ, βοηθά τους χρήστες που έχουν συμπτώματα να αναγνωρίσουν αν υπάρχει πιθανότητα να είναι φορείς ή όχι.

Μίλα με τη Θεανώ!

Τα διαλογικά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ακολουθούν τεχνικές Βαθιάς Μάθησης: όσο τροφοδοτούνται με μηνύματα τόσο περισσότερο μαθαίνουν. Με άλλα λόγια, τα διαλογικά συστήματα γίνονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου και τη συμβολή των χρηστών τους!

Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις την ομάδα του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου να βελτιώσει τη Θεανώ, απλά συνομιλώντας μαζί της!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος