Πλησιάζει τη Γη ο κομήτης Λέοναρντ – Βίντεο με την εκρηκτική πορεία του

Η NASA και η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία εντόπισαν λαμπερές «εκρήξεις» του κομήτη Λέοναρντ. Η λαμπερή πράσινη σφαίρα πάγου θα περάσει κοντά από τη Γη για πρώτη φορά μετά από 70.000 χρόνια. Ένα ζευγάρι δορυφόρων κατέγραψε εικόνες και δημιούργησε βίντεο του σώματος που πλησιάζει τον Ήλιο και τη Γη με σχεδόν 160.000 μίλια την ώρα.

Ο κομήτης Leonard έχει πλάτος περίπου 800 μέτρα και έχει συλληφθεί από το διαστημόπλοιο STEREO-A (Solar Terrestrial Relations Observatory Aspacecraft) της NASA και το Παρατηρητήριο Ηλιακών Τροχιών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).
Το STEREO-A έχει επικεντρωθεί στην παρακολούθηση του πράσινου κομήτη από τον Νοέμβριο και η ομάδα της NASA κατάφερε να φτιάξει ένα σύντομο animation από δεκάδες εικόνες.

Η NASA δημοσίευσε μια εικόνα που δείχνει τις «εκρήξεις» του κομήτη που προκαλούνται όταν «εκπέμπει» πτητικά υλικά όπως αέριο και πάγο νερού, αλλάζοντας τη φωτεινότητά του.
Το διαστημόπλοιο της ESA, ένα κοινό έργο με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, κατέγραψε ένα βίντεο του κομήτη να διασχίζει το οπτικό του πεδίο μεταξύ 17 και 19 Δεκεμβρίου 2021. Ο κομήτης Λέοναρντ θα είναι πιο κοντά στον Ήλιο την τελευταία χιλιετία, στις 3 Ιανουαρίου 2022, και πριν από αυτό το γεγονός και οι δύο δορυφόροι ηλιακής παρατήρησης έχουν στραφεί προς την κατεύθυνσή του.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος