«Πληροφοριακή πανδημία»: Η σκοτεινή πλευρά της κρίσης στη δημόσια υγεία – Η λέκτορας Δημόσιας Υγείας Ε. Πιτέλου στην ΕΡΤ

Το ζήτημα της πληροφοριακής πανδημίας, και η σκοτεινή πλευρά της κρίσης στη δημόσια υγεία, τέθηκε από την κα Ελένη Πιτέλου, Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, και εκπρόσωπος της Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην Κατευθυντήρια Ομάδα της Πρωτοβουλίας για την πληροφορία στην Υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σε ευρωπαϊκό συνέδριο που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Η κα Πιτέλου μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», για τα θέματα που τέθηκαν στο συνέδριο όπως το θέμα των εμβολιασμών, της παραπληροφόρησης για την πανδημία, τις ανησυχίες και τους στόχους της επιστημονικής κοινότητας. Επίσης μίλησε για την πανδημία της πληροφορίας η οποία – όπως είπε – είναι απόρροια της εκθετικής εξέλιξης στις τεχνολογίες. Μάλιστα ανέφερε ότι ο όρος «πληροφοριακή πανδημία» έχει πλέον οριστεί και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  ως εξής: «Η υπερπληθώρα της πληροφορίας που μπορεί να έχουμε, που περιλαμβάνει την ελλιπή πληροφόρηση, ακόμη και την σκόπιμα λανθασμένη πληροφορία για να παραπληροφορήσει, σε μία οξεία φάση, όπως είναι η πανδημία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος