Ο Λου Όττενς, ο Ολλανδός μηχανικός που εφηύρε την ηχητική κασέτα, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, στην γενέτειρα πόλη του, την Duizel το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της η οικογένειά του.
Η εφεύρεση του Όττενς άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι άκουγαν μουσική και οι ειδικοί εκτιμούν ότι από τη δεκαετία του 1960 όταν και πρωτοκυκλοφόρησαν, έχουν πουληθεί περίπου 100 δισεκατομμύρια κασέτες σε όλο τον κόσμο.
Το 1960, ο Όττενς, ως επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων της Philips, μαζί με την ομάδα του ανέπτυξαν την ηχητική κασέτα. Το 1963, η κασέτα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση ηλεκτρονικών ραδιοφώνου του Βερολίνου και σύντομα έγινε παγκόσμια επιτυχία.
Ο Όττενς έκανε συμφωνία με τις εταιρείες Philips και Sony και πατεντάρισε το πρωτότυπο μοντέλο ως αυθεντικό, αφότου αρκετές ιαπωνικές εταιρείες κυκλοφόρησαν παρόμοιες κασέτες σε διάφορα μεγέθη.
Ο Ολλανδός εφευρέτης συμμετείχε και στην ανάπτυξη των CD, τα οποία, σύμφωνα με άρθρο του BBC ,έχουν πουληθεί παραπάνω από 200 δισεκατομμύρια μέχρι σήμερα.
Το 1982, όταν η Philips παρουσίασε ένα από τα πρώτα CD player, ο Όττενς είχε πει: «Πλέον, το πικάπ είναι ξεπερασμένο».
Τέσσερα χρόνια μετά, ο Όττενς συνταξιοδοτήθηκε. Όταν ρωτήθηκε για την καριέρα του, είπε ότι το μεγαλύτερο παράπονό του ήταν ότι τελικά η Sony και όχι η Philips δημιούργησε το εμβληματικό Walkman.
Οι κασέτες έχουν γίνει ξανά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και μάλιστα πολλοί καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και οι Killers έχουν κυκλοφορήσει τα άλμπουμ τους σε μορφή κασέτας.
Σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης των βρετανικών μουσικών τσαρτς, η πώληση των κασετών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 παρουσίασε αύξηση κατά 103% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Τέλος, στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις κασετών αυξήθηκαν κατά 23% το 2018 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
ΠΗΓΗ: BBC
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος