Οι Κινέζοι αστροναύτες έφτασαν στον διαστημικό σταθμό Tiangong

Τρεις Κινέζοι αστροναύτες, ή αλλιώς ταϊκοναύτες, έφτασαν στον υπό κατασκευή διαστημικό σταθμό Tiangong το πρωί της Κυριακής (05/06), όπου θα παραμείνουν για έξι μήνες για να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της κατασκευής του.

Το διαστημόπλοιο Shenzhou 14 απογειώθηκε από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων Jiuquan στην έρημο Γκόμπι, το Σάββατο στις 10:44μμ (τοπική ώρα) και προσδέθηκε στον Tianhe στις 5:42πμ (τοπική ώρα).

Το τριμελές πλήρωμα αποτελείται από τους Chen Dong, Cai Xuzhe και Liu Yang, η οποία αρχικά έγραψε ιστορία ως η πρώτη Κινέζα γυναίκα στο διάστημα κατά τη διάρκεια της αποστολής Shenzhou 9 της χώρας, το 2012. Το πλήρωμα αναμένεται να πραγματοποιήσει αρκετούς διαστημικούς περιπάτους και να προετοιμάσει τον σταθμό για την άφιξη δύο επιπλέον εργαστηριακών μονάδων. Η μονάδα Wentian έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί τον επόμενο μήνα και η Mengtian τον Οκτώβριο. Όπως σημειώνει το Space.com, οι δύο μονάδες θα συνδεθούν στις αντίθετες πλευρές της κεντρικής για να δημιουργήσουν έναν σταθμό σε σχήμα Τ, ο οποίος θα είναι μικρότερος από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η Κίνα στοχεύει να ολοκληρώσει την κατασκευή του Tiangong μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ η εκτόξευση της μονάδας του τηλεσκοπίου Xuntian έχει προγραμματιστεί για το 2023. Το Shenzhou 14 είναι η τρίτη επανδρωμένη αποστολή της Κίνας στον διαστημικό σταθμό μετά την εκτόξευση της μονάδας Tianhe τον Απρίλιο του 2021. Οι τρεις αστροναύτες θα υποδεχθούν το πλήρωμα του Shenzhou 15 στον σταθμό προς το τέλος του τρέχοντος έτους, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο σταθμός θα φιλοξενήσει έξι άτομα.

ΠΗΓΗ: The Verge

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος