Ο «Κάπτεν Κερκ» θα πάει στο διάστημα με την Blue Origin

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Κάπτεν Κερκ στην τηλεοπτική σειρά Star Trek, πρόκειται να ταξιδέψει στο διάστημα. Η εταιρεία διαστημικών ταξιδιών Blue Origin του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου τεχνολογίας Τζεφ Μπέζος, επιβεβαίωσε ότι ο Σάτνερ θα εκτοξευθεί από το Τέξας στις 12 Οκτωβρίου. Ο 90χρονος ηθοποιός θα γίνει ο γηραιότερος άνθρωπος που θα έχει ταξιδέψει ποτέ στο διάστημα.

«Ακούω να μιλάνε για το Διάστημα εδώ και πολύ καιρό, άδραξα την ευκαιρία να το δω ιδίοις όμμασι», δήλωσε ο Σάτνερ, στο δελτίο τύπου της Blue Origin.

«Τι θαύμα», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Ο Σάτνερ θα βρεθεί μαζί με άλλα τρία άτομα πάνω στον πύραυλο New Shepard της Blue Origin για τη δεύτερη επανδρωμένη διαστημική πτήση της εταιρείας.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, συμμετείχε στην πρώτη επανδρωμένη πτήση τον Ιούλιο, μαζί με τον αδελφό του, έναν 82χρονο πρωτοπόρο της διαστημικής κούρσας και έναν 18χρονο φοιτητή.

Όπως και με την προηγούμενη πτήση, το ταξίδι του Οκτωβρίου αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 λεπτά και θα οδηγήσει το πλήρωμα ακριβώς πέρα από τη γραμμή Κάρμαν – το πιο ευρέως αναγνωρισμένο όριο του διαστήματος που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Η Blue Origin ανακοίνωσε ότι η αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων αποστολής και πτήσης, Όντρεϊ Πάουερς, θα βρίσκεται επίσης στην πτήση, καθώς και ένας πρώην μηχανικός της NASA και ο συνιδρυτής μιας εταιρείας λογισμικού που ειδικεύεται στην κλινική έρευνα.

Ο Καναδός ηθοποιός υποδύθηκε τον κυβερνήτη Τζέιμς Τ. Κερκ του διαστημοπλοίου USS Enterprise, στην αρχική τηλεοπτική σειρά Star Trek τη δεκαετία του 1960.

Ο «Κάπτεν Κερκ» θα πάει στο διάστημα με την Blue Origin
(AP Photo/Bob Galbraith)

Δημοσιεύματα το 2013 ανέφεραν ότι είχε απορρίψει την προσφορά του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον να τον στείλει στο διάστημα με την Virgin Galactic. Ο Μπράνσον είχε δηλώσει τότε στην εφημερίδα The Sun, ότι ο Σάτνερ φοβάται τις πτήσεις. Αλλά ο ηθοποιός είχε δηλώσει ότι απέρριψε την προσφορά επειδή ο δισεκατομμυριούχος του ζήτησε να πληρώσει τα έξοδα του ταξιδιού.

«Ήθελε να ανέβω και να πληρώσω γι’ αυτό και του είπα πλήρωσέ με και θα ανέβω. Θα ρισκάρω τη ζωή μου για ένα μεγάλο χρηματικό ποσό». Αλλά δεν δέχτηκε την προσφορά μου», δήλωσε ο Σάτνερ στους δημοσιογράφους.

Ο σταρ του Star Trek δεν θα είναι πάντως το πρώτο μέλος του καστ που θα εγκαταλείψει τον πλανήτη. Πέρυσι οι Times αποκάλυψαν ότι οι στάχτες του Τζέιμς Ντούαν, ο οποίος υποδυόταν τον Μοντγκόμερι Σκοτ, μεταφέρθηκαν κρυφά στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2008, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του ηθοποιού.

Ο πύραυλος New Shepard, που κατασκεύασε η εταιρεία Blue Origin, έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσει την αναπτυσσόμενη αγορά του διαστημικού τουρισμού.

Η Blue Origin έγινε πρωτοσέλιδο τις τελευταίες ημέρες, αφού 21 νυν και πρώην εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι αγνόησε τις ανησυχίες για την ασφάλεια για να κερδίσει πλεονέκτημα στην κούρσα του διαστήματος, και διαμαρτυρήθηκαν για κουλτούρα σεξισμού. Η Blue Origin απέρριψε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι υποστηρίζει το ιστορικό ασφαλείας της.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος