Νότια Αμερική: Aνακαλύφθηκε αγριολούλουδο που θεωρούταν εξαφανισμένο μετά από 36 χρόνια

Ένα σπάνιο λαμπερό πορτοκαλί αγριολούλουδο που πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί εδώ και 36 χρόνια, ανακαλύφθηκε ξανά στη Νότια Αμερική.

Το άγριο λουλούδι Gasteranthus extinctus βρέθηκε μόνο στο συννεφιασμένο δάσος του Ισημερινού και τεκμηριώθηκε για τελευταία φορά το 1985, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο περιοδικό PhytoKeys.

Οι ερευνητές δεν έβλεπαν μέλλον για το λουλούδι, γι’ αυτό το ονόμασαν «εξαφανισμένο», επειδή πίστευαν ότι σύντομα θα εξαφανιστεί, δήλωσε ο συγγραφέας Dawson White, μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Field Museum στο Σικάγο.

Οι ερευνητές αποφάσισαν να ρίξουν άλλη μια ματιά στο δυτικό Εκουαδόρ το 2021 για να δουν αν είχε απομείνει στο δάσος και να ψάξουν για τα είδη που ζούσαν εκεί. Μέσα σε λίγες μέρες, το λουλούδι βρέθηκε, είπε ο White.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν μια πολύ χαρούμενη στιγμή γιατί το Gasteranthus extinctus είναι σύμβολο αυτών των μοναδικών δασών.

Η ομάδα συνέλεξε δείγματα για να επιβεβαιώσει αργότερα το DNA του φυτού, το οποίο ήταν διασκορπισμένο σε συστάδες, σε μικρά τμήματα του εναπομείναντος δάσους.

ΠηγήEuronews Albania 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος