Νέο τριμελές πλήρωμα έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας Αμερικανός αστροναύτης της NASA έφθασαν την Πέμπτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), μετά από μια εκτόξευση που πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρούς περιορισμούς λόγω του κορονοϊού.

Το ρωσικό διαστημικό σκάφος Soyuz που μετέφερε τους κοσμοναύτες Ανατόλι Ιβανίσιν και Ιβάν Βάγκνερ και τον αστροναύτη της NASA, Κρις Κάσσιντι, απογειώθηκε από το Καζακστάν χθες, Πέμπτη 9 Απριλίου.

Τα πρωτόκολλα πριν την εκτόξευση τροποποιήθηκαν έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά του ιού στον ISS και μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό είχε πρόσβαση στον χώρο. Οι εργαζόμενοι φορούσαν μάσκες και διατηρούσαν την απαραίτητη απόσταση από το πλήρωμα που κατευθύνθηκε προς το διαστημικό σκάφος.

Νωρίτερα, ο Κρις Κάσσιντι είχε δηλώσει ότι το γεγονός ότι οι οικογένειές τους δεν ήταν εκεί να τους αποχαιρετίσουν, είχε επηρεάσει συναισθηματικά το πλήρωμα, αλλά πρόσθεσε ότι «καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος πλήττεται από την ίδια κρίση».

Το τριμελές πλήρωμα θα αντικαταστήσει τον Όλεγκ Σκριπότσκα, τον Άντριου Μόργκαν και την Τζέσικα Μέιρ, οι οποίοι πρόκειται να κάνουν το ταξίδι επιστροφής τους από τον ISS στις 17 Απριλίου. Συνήθως, τα πληρώματα που προετοιμάζονται για μια αποστολή στον Διεθνές Διαστημικό Σταθμό μπαίνουν σε καραντίνα λίγο πριν την εκτόξευση, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα τον περασμένο μήνα.

Επιπλέον, οι παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις και οι επισκέψεις στη Μόσχα δεν πραγματοποιήθηκαν καθώς το πλήρωμα παρέμεινε απομονωμένο στο εκπαιδευτικό κέντρο της πόλης Star City της Ρωσίας έξω από την ρωσική πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος