Νέα έρευνα για το κλάμα των μωρών ανά τον κόσμο

Περίπου δύο ώρες τη μέρα κλαίνε, κατά μέσο όρο, τα μωρά σε όλο τον κόσμο, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά από τη γέννηση τους. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι, δεν κλαίνε όλα τα μωρά με την ίδια συχνότητα και με την ίδια διάρκεια. Κάποια κλαίνε για μισή ώρα, ενώ κάποια άλλα κλαίνε για περισσότερο από πέντε ώρες την ημέρα.

Όπως αποκαλύπτει και η νέα Βρετανική έρευνα, τα μωρά φθάνουν στο αποκορύφωμα του κλάματος (δύο ώρες και 15 λεπτά) την έκτη εβδομάδα, ενώ έως τη 12η εβδομάδα της ζωής τους το κλάμα μειώνεται στη μία ώρα και δέκα λεπτά τη μέρα, κατά μέσο όρο.

Για τη μελέτη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καθηγητής Ντίτερ Βόλκε του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, αξιοποιήθηκαν στοιχεία από έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες για συνολικά 8.700 μωρά.

Ενδιαφέρον έχει και η διαπίστωση, ότι τα μωρά δεν κλαίνε το ίδιο σε όλες τις χώρες. Περισσότερο κλαίνε τα μωρά στη Βρετανία, στον Καναδά, στην Ιταλία και στην Ολλανδία, ενώ αντίθετα λιγότερο στη Δανία, στη Γερμανία και στην Ιαπωνία.

Ακολουθεί και η επιστημονική διαπίστωση που εξηγεί τα παραπάνω: Υψηλότερα επίπεδα κολικών -κλάμα για πάνω από τρεις ώρες τουλάχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα- έχουν τα μωρά στη Βρετανία (το 28% των μωρών κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες), ενώ τα χαμηλότερα στη Δανία (μόλις το 5,5% των μωρών).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος