NASA: Η «μεγάλη επιστροφή» στη Σελήνη – Θα γίνουν πτήσεις χωρίς πληρώματα γύρω από το φεγγάρι

Τα επόμενα πλάνα της για την επιστροφή στη Σελήνη ετοιμάζει η NASA, ανακοινώνοντας ότι θα ξεκινήσει μια πτήση χωρίς πλήρωμα γύρω από το φεγγάρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Έτσι, θα μπορέσουν πλέον οι αστροναύτες να πατήσουν προσεγγίσουν ξανά τον δορυφόρο της Γης.

Συγκεκριμένα, από τη NASA ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται ήδη στην τελική φάση των δοκιμών για να στείλει την κάψουλα Orion σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, με τον πύραυλο Space Launch System.

Η αποστολή Artemis 1 θα «ανοίξει το δρόμο για μια μελλοντική πτήση με πλήρωμα» πριν από «πιο πολύπλοκες αποστολές με αστροναύτες πάνω και γύρω από τη Σελήνη», πρόσθεσαν ακόμα.

Όπως σημειώνει η Guardian, η NASA θα πραγματοποιήσει μια σειρά δοκιμών μέχρι τον Φεβρουάριο, από κοινού με μια πρόβα τζενεράλε κάποιες εβδομάδες πριν.

«Το Artemis 1 θα αποτελέσει το θεμέλιο για την ανθρώπινη εξερεύνηση στο βάθος του διαστήματος και θα δείξει τη δέσμευση και την ικανότητά μας να επεκτείνουμε την ανθρώπινη ύπαρξη στη Σελήνη και πέρα από αυτήν, πριν από την πρώτη πτήση με το πλήρωμα στο Artemis 2», τονίστηκε σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι, στο σύνολο, δώδεκα άνδρες περπάτησαν στη Σελήνη μεταξύ 1969 και 1972, όταν οι αποστολές εγκαταλείφθηκαν για χάρη πτήσεων διαστημικών λεωφορείων αλλά και αυτών των διεθνών διαστημικών σταθμών.

Με πληροφορίες από TheGuardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος