Μόνο στις ΗΠΑ ορατό το “μαύρο” φεγγάρι

Τη «σκοτεινή» πλευρά του Φεγγαριού θα δουν σήμερα όσοι ζουν ή βρίσκονται στις ΗΠΑ, αφού, το φετινό Σεπτέμβριο -στο δυτικό μόνο ημισφαίριο- συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα (είχε συμβεί και την 1η του μήνα) η Νέα Σελήνη, δηλαδή, το αντίθετο της πανσελήνου.

Το «μαύρο» φεγγάρι, που τελικά δεν θα είναι ορατό στη χώρα μας, αλλά ούτε και στην Ευρώπη, λέγεται έτσι επειδή, κατά τη διάρκεια του φαινομένου, η πλευρά του δορυφόρου της Γης, που κοιτάζει προς τον πλανήτη μας είναι τελείως σκοτεινή.

Η Νέα Σελήνη θα συμβεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 3:12 ώρα Ελλάδας (όταν ακόμη στο δυτικό ημισφαίριο θα υπάρχει η 30ή Σεπτεμβρίου), ενώ η επόμενη Νέα Σελήνη θα συμβεί στις 30 Οκτωβρίου στις 20:38 ώρα Ελλάδας. Συνεπώς στη χώρα μας -και γενικότερα στην Ευρώπη και στο ανατολικό ημισφαίριο- το φαινόμενο του «μαύρου» φεγγαριού, δηλαδή η δεύτερη Νέα Σελήνη μέσα στον ίδιο μήνα, θα συμβεί τον επόμενο μήνα, συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με μια εναλλακτική ερμηνεία του όρου «μαύρου» φεγγάρι, αυτός υποδηλώνει τον μήνα Φεβρουάριο που δεν υπάρχει καθόλου Νέα Σελήνη (κάτι που συμβαίνει κάθε 19 χρόνια). Υπενθυμίζεται ότι ο σεληνιακός κύκλος διαρκεί 29,5 μέρες κατά μέσο όρο. Άλλοι υποστηρίζουν ότι «μαύρο» φεγγάρι υπάρχει σε οποιονδήποτε μήνα -όχι μόνο τον Φεβρουάριο.

Σε κάθε περίπτωση, το «μαύρο» φεγγάρι, δεν πρόκειται να φέρει το τέλος του κόσμου, ούτε τη Δευτέρα Παρουσία όπως έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος