Michiaki Takahashi: Η Google τιμά με doodle τον γιατρό που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς

Η Google γιορτάζει τα 94α γενέθλια του Dr. Michiaki Takahashi με ένα ιδιαίτερο doodle.

Ο Dr. Michiaki Takahashi είναι Ιάπωνας ιολόγος και εφευρέτης του πρώτου εμβολίου κατά της ανεμοβλογιάς, το οποίο έχει χορηγηθεί σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ως αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη σοβαρών επιπτώσεων από τη μεταδοτική ιογενή νόσο και τη μετάδοσή της. Η Google δημιούργησε ένα doodle το οποίο σχηματίζεται από γράμματα, μέσα στα οποία φιλοξενούνται σκίτσα σχετικά με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της ανεμοβλογιάς.

Ο Michiaki Takahashi γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1928 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Πήρε το πτυχίο του ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα και εντάχθηκε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μικροβιακών Νόσων, στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα το 1959.

Μετά από μελέτη για τους ιούς της ιλαράς και της πολιομυελίτιδας, δέχτηκε μια ερευνητική υποτροφία το 1963 στο Baylor College των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκείνο το διάστημα ο γιος του εμφάνισε μια σοβαρή κρίση ανεμοβλογιάς, με αποτέλεσμα να εφαρμόσει όλη την πείρα του προς την καταπολέμηση της εξαιρετικά μεταδοτικής ασθένειας.

Το 1965 επέστρεψε στην Ιαπωνία και άρχισε να καλλιεργεί ζωντανούς αλλά εξασθενημένους ιούς της ανεμοβλογιάς σε ζωικό και ανθρώπινο ιστό. Μετά από μόλις πέντε χρόνια έρευνας, ήταν έτοιμο για κλινικές δοκιμές. Το 1974 είχε αναπτύξει το πρώτο εμβόλιο που στοχεύει τον ιό της ανεμευλογιάς που προκαλεί την ανεμοβλογιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος