Meteo: Ο ευρωπαϊκός Νότος καταγράφηκε ως ψυχρότερος σε σχέση με τον Βορρά

Κατά τη χθεσινή ημέρα (13/6) ο ευρωπαϊκός Νότος καταγράφηκε ως ψυχρότερος σε θερμοκρασίες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό Βορρά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, χθες, Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία στον ευρωπαϊκό Νότο, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και στην Ιβηρική Χερσόνησο, κυμάνθηκε έως και 4-5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020, συνοδεία βροχοπτώσεων.

Αντίθετα, σε πολλές περιοχές της Βορειοδυτικής και Βόρειας Ευρώπης η θερμοκρασία κυμάνθηκε έως και 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις καταγράφηκαν στη Σκωτία και τη Νότια Σκανδιναβία, όπου η θερμοκρασία ξεπέρασε τοπικά τους 28°C. Παρόμοιες συνθήκες επικράτησαν στη Γαλλία με τη θερμοκρασία στα βόρεια της χώρας να φτάνει τους 31°C και στις Κάτω Χώρες ο υδράργυρος πλησίασε τους 30°C.

Οι βροχοπτώσεις και οι χαμηλές για την εποχή τιμές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου 2023, ενώ τα προγνωστικά σενάρια για το δεύτερο μισό του μήνα συγκλίνουν προς σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και περιορισμό της αστάθειας που προκαλεί βροχοπτώσεις.

Πηγέη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος