Mελέτη: Αν τρως μόνος είναι πιθανό να είσαι πιο δυστυχισμένος

Το να τρώτε μόνοι σας μπορεί μερικές φορές να είναι μια χαλαρωτική εμπειρία: μπορείτε να μασάτε με το στόμα ανοιχτό, να υπερβείτε την ποσότητα του φαγητού ή να αγνοήσετε οποιαδήποτε ετικέτα. Αλλά αν το κάνετε τακτικά, πιθανότατα θα αισθάνεστε δυστυχισμένοι.

Αυτό αποκάλυψε μια μελέτη της Oxford Economics, η οποία έδειξε ότι από τους 8250 Βρετανούς πολίτες, όσοι έτρωγαν μόνοι ήταν λιγότερο χαρούμενοι από εκείνους που έτρωγαν με φίλους. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψαν ότι όταν οι άνθρωποι τρώνε με φίλους, είναι πιο πιθανό να νιώθουν ικανοποιημένοι με τη ζωή τους.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ένα γεύμα ήταν πιο πιθανό να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Το να βρίσκεστε στο τραπέζι με άλλους ανθρώπους είναι μια καλή ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείτε και να έρθετε ακόμα πιο κοντά. Δεν είναι τυχαίο ότι τις γιορτές οικογένειες μαζεύονται στο τραπέζι για να φάνε μαζί. Από την άλλη πλευρά, τα άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, ειδικά οι έφηβοι, τείνουν να αποφεύγουν την επαφή με άλλους όταν τρώνε, το κάνουν χωρίς να τους δουν η οικογένεια ή οι φίλοι.

Σήμερα, καθώς η σχέση μεταξύ υγείας και διατροφής γίνεται όλο και πιο άμεση, ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών αποδεικνύουν τη σχέση μεταξύ ευτυχίας και διατροφής. Επομένως, οι μελέτες δεν στοχεύουν μόνο στο να μας μάθουν να τρώμε σωστά και να βελτιώνουμε την υγεία μας, αλλά και ότι όταν τρώμε με άλλους νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι.

Πηγήabcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος