Αστεροειδής που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, με το όνομα 2023 DZ2, θα περάσει από τη Γη το Σάββατο 25/3 σε απόσταση άνω των 160.000 χιλιομέτρων χωρίς να φέρει κανέναν κίνδυνο, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA, αναφέρει το Xinhua.
Ο αστεροειδής, πλάτους περίπου 55 μέτρων, ταξιδεύει επί του παρόντος με 36,84 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, σύμφωνα με το σύστημα ιχνηλάτησης σε πραγματικό χρόνο της NASA.
Αν και τέτοια γεγονότα είναι κοινά, η προσέγγιση ενός αστεροειδούς αυτού του μεγέθους συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε δεκαετία, σύμφωνα με τη NASA, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία για την επιστήμη.
Σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, αστρονόμοι από το Διεθνές Δίκτυο Προειδοποίησης Αστεροειδών (IAWN) θα παρατηρήσουν το πέρασμα του αστεροειδούς για να μάθουν περισσότερα για την πλανητική άμυνα.
Agerpres.ro
Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος