Μαγειρεύοντας στο διάστημα: Τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στον διαστημικό σταθμό έφτιαξαν αστροναύτες

Στη μαγειρική επιδόθηκε η αστροναύτης της NASA, Μέγκαν Μακάρθουρ. Πρόκειται για ένα από τα επτά μέλη του πληρώματος που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), η οποία έφτιαξε τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα.

Η ίδια μιλά για «το καλύτερο διαστημικό τάκος», αφού στην πρώτη ύλη που χρησιμοποίησε περιλαμβάνονταν μερικές από τις πιπεριές που μαζεύτηκαν πρόσφατα από το διαστημικό σταθμό, λίγο μοσχαρίσιο κρέας και ντομάτες.

Ο σκοπός της δραστηριότητας, ήταν και επιστημονικός, αφού οι αστροναύτες έπρεπε να φάνε μερικές από τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές που καλλιεργήθηκαν ώστε να κάνουν μια έρευνα για τη γεύση τους.

Η καλλιέργεια 48 πιπεριών Hatch αποτελεί μέρος προγράμματος της NASA για δοκιμές τροφίμων στο διάστημα, με ορίζοντα μακροπρόθεσμες αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

Η πρώτη συγκομιδή έγινε στις 29 Οκτωβρίου, πιθανώς λίγες ώρες πριν φάνε οι αστροναύτες τα τάκος.

Πηγή: Space.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος