Λος Άντζελες: Μνημεία επαυξημένης πραγματικότητας χάρη στην εφαρμογή Snapchat

Για ποιες περιόδους της ιστορίας και για ποιες σημαντικές προσωπικότητες χρειάζεται να δημιουργήσουμε μνημεία; Η προσπάθεια απάντησης σε αυτό το ερώτημα οδήγησε τους υπεύθυνούς του Los Angeles County Museum of Art (LACMA) και της εταιρείας Snap Inc. (γνωστής για την εφαρμογή Snapchat) στη μεταξύ τους συνεργασία. Στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Monumental Perspectives» δημιουργήθηκαν, από ειδικούς της τεχνολογίας και καλλιτέχνες, πέντε εικονικά μνημεία επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία παραπέμπουν στην ιστορία της πόλης του Λος Άντζελες και την αναπαριστούν.

Στις εικονικές εμπειρίες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το έργο της Mercedes Dorame για το παρελθόν, παρόν και μέλλον των αυτόχθονων της φυλής Τόνγκβα, στην περιοχή του Λος Άντζελες. Επιπλέον, παρουσιάζεται το αφιέρωμα του Ruben Ochoa στην ιστορία των πωλητών του δρόμου της πόλης. Ακόμη, ο Glenn Kaino αφηγείται ιστορίες συνδεσιμότητας μεταξύ γενεών, κατά μήκος της διαδρομής του μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων του 1932 στο Λος Άντζελες, ενώ η Ada Pinkston αποτίει φόρο τιμής στην Bridget «Biddy» Mason, μια αφροαμερικανή σκλάβα που αργότερα έγινε πλούσια γαιοκτήμων και φιλάνθρωπος.

Η τεχνολογική εμπειρία, που δημιουργήθηκε κατόπιν «παραγγελίας» του LACMA, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε μπορεί κάποιος να τη δει μέσα από την κάμερα της εφαρμογής Snapchat σε τοποθεσίες όπως το ίδιο το μουσείο, το MacArthur Park, το Earvin «Magic» Johnson Park και το Los Angeles Memorial Coliseum. Αναζητώντας τα σημεία/ ενδείξεις στον χάρτη τους στο Snapchat, όσοι βρίσκονται στην περιοχή έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα εικονικά μνημεία και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα έργα των καλλιτεχνών. Τα εικονικά μνημεία ωστόσο μπορεί να δει ο καθένας οπουδήποτε στον κόσμο (από το σπίτι του ή αλλού) ανατρέχοντας, στο κινητό του, στη διεύθυνση lacma.org/monumental.

Μιλώντας στο Designboom, ο διευθύνων σύμβουλος του LACMA, Michael Govan, ανέφερε: «Εν μέσω των γεγονότων του περασμένου καλοκαιριού, όταν γκρέμιζαν μνημεία, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχε χρόνος να περιμένουμε για να ανεγείρουμε νέα μνημεία από μπρούτζο». «Πρέπει όλοι να συζητάμε για αυτές τις διαφορετικές ιστορίες τώρα και τώρα να δημιουργήσουμε μνημεία για αυτές. Σε όλο το Λος Άντζελες και στο σπίτι, μέσω του snapchat, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν την εμπειρία αυτών των εικονικών μνημείων, τα οποία είναι ζωντανά και (αποτελούν μέρος) της παρούσας στιγμής και ελπίζεται ότι θα ανοίξουν “πόρτες” για σημαντικές και επίκαιρες συζητήσεις», πρόσθεσε.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ designboom.com

Φωτογραφία: YouTube-Los Angeles County Museum of Art

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος