Κορονοϊός: Τα νέα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά από την υποπαραλλαγή «Αρκτούρος» 

Οι ιολόγοι πιστεύουν ότι η νέα παραλλαγή της COVID-19 XBB.1.16 με την ονομασία «Αρκτούρος» («Arcturus») είναι η κύρια αιτία της ξαφνικής αύξησης των κρουσμάτων, κυρίως στην Ινδία. Αυτή η νέα υποπαραλλαγή της Omicron έχει ανακαλυφθεί σε διάφορα έθνη μέχρι στιγμής. Το νέο σχετικά με αυτόν τον ιό είναι ότι έχει μια σειρά από νέα συμπτώματα κυρίως στα παιδιά.

Ποια είναι τα συμπτώματα στα παιδιά;

  • Υψηλή θερμοκρασία
  • κρυολόγημα και βήχας
  • διάρροια

Τα παραπάνω μπορεί να είναι μερικά από τα κύρια συμπτώματα, αλλά η κνησμώδης επιπεφυκίτιδα και τα κολλώδη μάτια είναι από κοινά παράπονα των παιδιών, τα οποία δεν υπήρχαν στα προηγούμενα κύματα.

Ο Δρ Kuldeep Grover, Επικεφαλής Φροντίδας & Πνευμονολογίας στο CK Birla Hospital τονίζει: «Οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα στην ανώτερη και κατώτερη αναπνευστική οδό. Όσον αφορά τα συμπτώματα της ανώτερης αναπνευστικής οδού, οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν ρινική έκκριση, πονόλαιμο, πυρετό που διαρκεί μια ή δύο ημέρες και απώλεια όσφρησης. Σε περίπτωση εμφάνισης αυτών των συμπτωμάτων, συνιστάται να κάνετε εξέταση για COVID. Για συμπτώματα της κατώτερης αναπνευστικής οδού, οι άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από σοβαρή βρογχίτιδα και βήχα».

Σε τι διαφέρει αυτή η παραλλαγή;

Αυτή η νέα παραλλαγή είναι διαφορετική από άλλες με την έννοια ότι εξαπλώνεται πιο γρήγορα από άλλες παραλλαγές. Ωστόσο, τα ποσοστά νοσηλείας είναι χαμηλά και μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. Τον τελευταίο καιρό, άτομα που έχουν εμβολιαστεί και εκτεθεί σε φυσική λοίμωξη κατά τα τελευταία κύματα COVID αναπτύσσουν ισχυρή ανοσία έναντι του ιού, η οποία ονομάζεται υβριδική ανοσία.

Μπορεί αυτή η παραλλαγή να προκαλέσει σοβαρή μόλυνση;

Η υποπαραλλαγή κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες και σύμφωνα με την αξιωματούχο του ΠΟΥ, Maria Van Kerkhove, δεν φαίνεται να οδηγεί σε πιο σοβαρή ασθένεια. «Ένα από τα πράγματα που μας ανησυχούν ιδιαίτερα είναι η πιθανότητα ο ιός να μεταλλαχθεί και να γίνει όχι μόνο πιο μεταδοτικός αλλά και πιο σοβαρός», είπε ο Van Kerkhove. «Ως αποτέλεσμα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Πηγή: indiatimes.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος