Κίνα: Ενεργοποιήθηκε το εθνικό δίκτυο υπερυπολογιστών

Σύνοψη
  • Πάνω από 200 πάροχοι υπηρεσιών που προσφέρουν εφαρμογές, δεδομένα και υπολογιστικά μοντέλα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο
  • Η εν λόγω τεχνολογική πλατφόρμα έχει ως στόχο να εξαλείψει τις διαφορές στην υπολογιστική ισχύ μεταξύ της προσφοράς και ζήτησης

Το Πεκίνο ενεργοποίησε χθες το εθνικό δίκτυο υπερυπολογιστών του, σε μία ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τιεντσίν, που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας.

Η εν λόγω τεχνολογική πλατφόρμα έχει ως στόχο να εξαλείψει τις διαφορές στην υπολογιστική ισχύ μεταξύ της προσφοράς και ζήτησης, αλλά και να παρέχει υποστήριξη για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου θα γίνεται χρήση δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να ενισχυθεί η συλλογική καινοτομία στους τομείς του εξοπλισμού των υπολογιστών, των αλγορίθμων, αλλά και των εφαρμογών και συστημάτων στον τομέα των υπολογιστών, όπως δήλωσε ο ειδικός επιστήμονας Κιάν Ντεπέι από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, που ηγείται της ομάδας των ειδικών για την προώθηση της αναφερόμενης τεχνολογικής πλατφόρμας υπερ-υπολογιστών.

Πάνω από 200 πάροχοι υπηρεσιών που προσφέρουν εφαρμογές, δεδομένα και υπολογιστικά μοντέλα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο, συνεισφέροντας πάνω από 3.200 προϊόντα που περιλαμβάνουν ψηφιακές καινοτομίες αιχμής, όπως ο επιστημονικός υπολογισμός, η βιομηχανική προσομοίωση και η εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Η κατασκευή του εθνικού δικτύου υπερυπολογιστών ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος