ΗΠΑ: Το TikTok ξεπερνά το YouTube στον μέσο χρόνο θέασης

Οι χρήστες του TikTok ξοδεύουν πλέον περισσότερο χρόνο κάθε μήνα παρακολουθώντας περιεχόμενο συγκριτικά με τους χρήστες του YouTube, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ανάλυσης εφαρμογών, App Annie.

Στις ΗΠΑ, η εφαρμογή της ByteDance ξεπέρασε για πρώτη φορά το YouTube τον Αύγουστο του περασμένου έτους και από τον Ιούνιο του 2021 οι χρήστες της παρακολούθησαν πάνω από 24 ώρες περιεχομένου το μήνα, έναντι 22 ωρών και 40 λεπτών στην πλατφόρμα βίντεο της Google.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η διαφορά είναι ακόμη πιο μεγάλη: το TikTok ξεπέρασε το YouTube τον περασμένο Μάιο και οι χρήστες εκεί φέρονται πλέον να παρακολουθούν σχεδόν 26 ώρες περιεχομένου το μήνα, έναντι των 16 ωρών, στο YouTube.

Ωστόσο, τα στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο την θέαση σε κινητά τηλέφωνα Android, οπότε ενδέχεται να μην είναι αντιπροσωπευτικά για το σύνολο των χρηστών κινητών τηλεφώνων. Παρόλα αυτά όμως, δείχνουν την έκταση της αλματώδους ανόδου του TikTok μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Αυτό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, δεδομένου ότι τα περισσότερα βίντεο έχουν μέγιστη διάρκεια τριών λεπτών, σε σύγκριση με τη μορφή των 10 λεπτών που προτιμούν πολλοί YouTubers. Επίσης, για μεγάλο μέρος του 2020, το TikTok αντιμετώπιζε συνεχείς απειλές ότι θα απαγορευόταν στις ΗΠΑ εν μέσω χαοτικών διαπραγματεύσεων. Τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ανακάλεσε επίσημα τα εκτελεστικά διατάγματα του Τραμπ νωρίτερα φέτος.

ΗΠΑ: Το TikTok ξεπερνά το YouTube στον μέσο χρόνο θέασης
(App Annie)

Το YouTube εξακολουθεί να προηγείται συνολικά σε χρόνο θέασης, χωρίς αμφιβολία λόγω των δύο δισεκατομμυρίων χρηστών του σε σύγκριση με τα περίπου 700 εκατομμύρια του TikTok, αναφέρει το BBC News. Εάν εξαιρέσουμε τους χρήστες του iOS και της εφαρμογής που μετονομάστηκε σε Douyin στην Κίνα, το YouTube εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα όσον αφορά τον χρόνο που δαπανάται στα τηλέφωνα Android, από το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με το TikTok να βρίσκεται στο νούμερο πέντε πίσω από τρεις εφαρμογές του Facebook: Facebook, WhatsApp και Instagram. Οι χρήστες ξοδεύουν επίσης περισσότερα χρήματα στο YouTube από ό,τι στο TikTok τόσο στο iOS όσο και στο Android παγκοσμίως (εξαιρουμένων των χρηστών Android στην Κίνα), σύμφωνα με τα στοιχεία της App Annie.

Η App Annie εκτιμά ότι «τα σύντομα βίντεο, το αυθεντικό περιεχόμενο και η ζωντανή ροή» είναι το μυστικό της επιτυχίας της πλατφόρμας. Έτσι, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το YouTube προσπαθεί να μιμηθεί τη μορφή βίντεο μικρής διάρκειας του TikTok, με την έναρξη του δικού του YouTube Shorts.

ΠΗΓΗ: The Verge

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος