ΗΠΑ: Πότε και πού πέφτουν στη Γη τα συντρίμμια κινεζικού πυραύλου

Τα απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου της Κίνας, Long March 5B ο οποίος εκτοξεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να πέσουν στη Γη, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο διαστημικής έρευνας Aerospace Corporation, με τελευταία πρόβλεψη για την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα  στις 07:19 (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής. Σύμφωνα με το χρηματοδοτούμενο από την αμερικανική κυβέρνηση κέντρο, το σημείο όπου ο πύραυλος θα εισέλθει και πάλι στην ατμόσφαιρα βρίσκεται κοντά στο νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Το περιθώριο σφάλματος είναι οκτώ ώρες, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο ενώ ειδικοί από όλο τον κόσμο συμφωνούν ότι η τροχιά του πυραύλου με ταχύτητα περίπου 7 χλιόμετρα κάθε δευτερόλεπτο, δηλώνει ότι περνάει βόρεια της Νέας Υόρκης, της Μαδρίτης και του Πεκίνου, και νότια περίπου εκεί όπου στον χάρτη βρίσκονται η Χιλή και η Νέα Ζηλανδία.

Την τελευταία φορά που εκτοξεύτηκε ένας πύραυλος Long March τον Μάιο του 2020, αναφέρθηκαν συντρίμμια στα χωριά της Ακτής του Ελεφαντοστού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, η επανείσοδος στην ατμόσφαιρα αναμένεται να συμβεί γύρω στις 02:00 (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής, με περιθώριο σφάλματος εννέα ωρών.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες πως τα περισσότερα από τα συντρίμμια του πυραύλου θα καούν κατά την επιστροφή τους στην ατμόσφαιρα και είναι πολύ απίθανο να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά.

Νωρίτερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως η Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ παρακολουθεί αυτό που αποκαλούν ανεξέλεγκτη επανείσοδο του κινεζικού πυραύλου στη γήινη ατμόσφαιρα.

https://youtu.be/3o6qFR_m7GE

Η Κίνα έθεσε σε τροχιά στις 29 Απριλίου το πρώτο στοιχείο του διαστημικού σταθμού της με τη βοήθεια “του πιο ισχυρού και επιβλητικού πυραύλου”, τμήμα του οποίου επιστρέφει τώρα ως βροχή συντριμμιών.

Πηγή: Independent

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος