ΗΠΑ: Με ιογενείς τακτικές περιορίζουν τους ραγδαία πολλαπλασιαζόμενους πληθυσμούς των «μυρμηγκιών της φωτιάς»

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν μια πιθανή λύση στο πρόβλημα των εισαγόμενων από τον Αμαζόνιο στη Βόρεια Αμερική,  μυρμηγκιών της φωτιάς

Μια ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Τενεσί, της Φλόριντα και της Βόρειας Καρολίνας δήλωσε στη νέα τους μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του Journal of Invertebrate Pathology, ότι έχουν μειώσει με επιτυχία τους άγριους πληθυσμούς των μυρμηγκιών της φωτιάς στη Φλόριντα.

Εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι ο ιός Solenopsis invicta 3 μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός φυσικός παράγοντας ελέγχου ενάντια στο εισαγόμενο «κόκκινο μυρμήγκι της φωτιάς», ανέφεραν οι συντάκτες της μελέτης .

Η Washington Post αναφέρει ότι τα εισαγόμενα κόκκινα αλλά  και τα μαύρα μυρμήγκια της φωτιάς προέρχονται από τη Νότια Αμερική και εισήχθησαν τη δεκαετία του 1930, σημειώνει ο Futurism.

Τα αποτελέσματα φαίνονται πολλά υποσχόμενα και η αντικατάσταση των χημικών φυτοφαρμάκων σε μέρη όπως παιδικές χαρές, δημόσιοι χώροι και γεωργικές εκτάσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, το μόνο εμπόδιο για την πλήρη μείωση των πληθυσμών των μυρμηγκιών είναι το γεγονός ότι αυτά πολλαπλασιάζονται ραγδαία .

Σύμφωνα με την Washington Post, τα κόκκινα μυρμήγκια της φωτιάς ζευγάρωσαν με τα μαύρα και δημιούργησαν ένα υβρίδιο. Είναι ανθεκτικό στον ιό που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαζόμασταν επίσης μια νέα παραλλαγή για να στοχεύσουμε το υβριδικό μυρμήγκι.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα κάτι να πάει στραβά, όπως συνέβη με το τελευταίο πείραμα ελέγχου εντόμων στη Φλόριντα.

Εάν οι ιογενείς τακτικές βοηθούν τα ιθαγενή είδη να ευδοκιμήσουν, αυτό είναι καλό, αλλά όπως πάντα, πρέπει να ελπίζουμε ότι κανείς δεν κάνει κατάχρηση αυτού του «όπλου» συμπληρώνουν οι ερευνητές.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος