ΗΠΑ: Επιστήμονες ανέπτυξαν «τηλεκατευθυνόμενο» σύστημα ανοσοθεραπείας του καρκίνου

Το πρώτο μη επεμβατικό σύστημα εξ αποστάσεως αντικαρκινικής θεραπείας δημιούργησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Προκειμένου να ελέγξει από μακριά τις γενετικές διαδικασίες μέσα στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς, το πειραματικό σύστημα χρησιμοποιεί υπερήχους.

Η μηχανογενετική -στο πεδίο της οποίας εντάσσεται η νέα μέθοδος θεραπείας- βασίζεται στη χρήση φυσικών δυνάμεων με στόχο την αρχική μεταβολή των μηχανικών ιδιοτήτων των κυττάρων και στη συνέχεια την μεταβολή της έκφρασης των γονιδίων των κυττάρων. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιστήμονες επιτυγχάνουν μια μορφή τηλε-κατεύθυνσης των δράσεων των κυττάρων και των γονιδίων τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή εμβιομηχανικής Πίτερ Γουάνγκ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, τροποποίησαν γενετικά τα ανοσοκύτταρα Τ, ώστε αυτά να διαθέτουν πλέον τους κατάλληλους αισθητήρες, που μπορούν να ενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω των υπερήχων.

Αναλυτικότερα, οι υπέρηχοι επιδρούν μηχανικά πάνω στα Τ λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και εν συνεχεία τα μηχανικά σήματα που προκαλούνται, συμβάλλουν στον γενετικό έλεγχο των κυττάρων, έτσι ώστε αυτά να δώσουν τη μάχη κατά του καρκίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος