Ιντερνετ στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Κένυας μέσω του Project Loon της Google

Η ομοθυγατρική εταιρεία της Google, Loon, ανακοίνωσε την εμπορική συνεργασία της με την Telkom Kenya, σύμφωνα με την οποία θα προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχής της αφρικανικής χώρας. Με περισσότερα από 45 εκατομμύρια ανθρώπους, οι μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις της Κένυας καλύπτονται από τηλεφωνικά δίκτυα, που όμως δεν μπορούν να φτάσουν στα τεράστια αγροτικά τμήματα. Στην περίπτωση αυτής της νέας εταιρικής σχέσης, η Telkom θα παρέχει τα σήματα διαδικτύου και η Loon θα καλύψει απομακρυσμένες περιοχές της Κένυας.

Το Project Loon όπως είναι γνωστό, παρέχει ευρυζωνικές ταχύτητες πρόσβασης ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη μας, μέσω ενός δικτύου μπαλονιών που έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στον αέρα. Η τεχνολογία του project αναπτύχθηκε από την Alphabet και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο Πουέρτο Ρίκο, όπου σε συνεργασία με τους φορείς τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, κατάφερε να παράσχει Ιντερνετ σε περισσότερους από 250.000 ανθρώπους, μετά τον τυφώνα που χτύπησε το νησί και στις αρχές του 2017 στο Περού για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο Internet όταν πλημμύρες έπληξαν την χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ιντερνετ στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Κένυας μέσω του Project Loon της Google

Τα μπαλόνια του Loon επιπλέουν στην στρατόσφαιρα, περίπου 20χλμ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ένα ύψος που η εταιρεία λέει ότι είναι εκτός εύρους της εναέριας κυκλοφορίας, των καταιγίδων και της άγριας πανίδας. Είναι κατασκευασμένα από πολυαιθυλένιο, περιέχουν ήλιο και τροφοδοτούνται από ένα ηλιακό πάνελ. Έχουν σχεδιαστεί για να μένουν ψηλά για μήνες, όπου περιηγούνται σε αιολικά κανάλια και προβλέπουν ταχύτητες και κατευθύνσεις, για να πλοηγήσουν προς την κατεύθυνση που χρειάζεται να ταξιδέψουν. Κάθε μπαλόνι έχει μια κεραία, η οποία αναμεταδίδει σήματα διαδικτύου που μεταδίδονται από το έδαφος και μπορεί να καλύψει έκταση 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι κάτοικοι της Κένυας θα έχουν πρόσβαση στο Internet απευθείας από το τηλέφωνό τους και άλλες συσκευές με δυνατότητα LTE (Long Term Evolution).

Ο Κενυάτης υπουργός πληροφόρησης, επικοινωνίας και τεχνολογίας Joe Mucheru δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι εκπρόσωποι του πρότζεκτ διεξήγαγαν συνομιλίες με τους τοπικούς φορείς τηλεπικοινωνιών σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής. “Η ομάδα Loon εξακολουθεί να επεξεργάζεται τα συμβόλαια και ελπίζουμε ότι μόλις γίνει αυτό, θα μπορέσουμε να καλύψουμε όλα τα μέρη της χώρας”, δήλωσε. “Είμαστε πάντα σε συζητήσεις με τις κυβερνήσεις και τις τηλεπικοινωνίες σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε εκπρόσωπος του Project Loon στο Λονδίνο.

https://www.youtube.com/watch?v=MiEZfRh-h-s

ΠΗΓΕΣ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος