Ηλιακοί συλλέκτες πάνω από κανάλια νερού ως ενεργειακή οικολογική λύση

Array

Η Καλιφόρνια εγκαθιστά ηλιακούς συλλέκτες πάνω από κανάλια σε ένα πιλοτικό έργο 20 εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει σχεδόν 2 χιλιόμετρα τέτοιων πάνελ που καλύπτουν σημαντικές πηγές νερού.

Η πολιτεία των ΗΠΑ,  κάνει αυτή τη φουτουριστική προσπάθεια για την καταπολέμηση της καταστροφικής ξηρασίας του καλοκαιριού με πράσινη τεχνολογία.

Η ιδέα είναι απλή. Αυτά τα υπερ-κανάλια, ηλιακά πάνελ, πρόκειται να εγκατασταθούν στην περιοχή άρδευσης Turlock (TID) στην κεντρική Καλιφόρνια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και προορίζονται να αποτρέψουν την ταχεία εξάτμιση των ήδη μειωμένων αποθεμάτων νερού και τη βλαστική ανάπτυξη, παρέχοντας παράλληλα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το τοπικό δίκτυο.
Ενώ το πιλοτικό έργο, που ονομάζεται «Project Nexus», θα χρησιμεύσει μόνο ως «απόδειξη της ιδέας», είναι μια δημιουργική λύση σε μια συνεχιζόμενη καταστροφή της κλιματικής αλλαγής.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια καταστράφηκε από μια ιστορική υπερξηρασία αυτό το καλοκαίρι, αναγκάζοντας τους αξιωματούχους να εφαρμόσουν δραστικές πολιτικές διατήρησης του νερού.

Το TID επικαλείται μια μελέτη του 2021 που διαπίστωσε ότι η σκίαση 6.500 χιλιομέτρων δημόσιων συστημάτων ύδρευσης με χρήση ηλιακών συλλεκτών θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 240 δισεκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως.
Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για να καλύψει τις απαιτήσεις περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με τον οργανισμό.
Οι ίδιοι οι ηλιακοί συλλέκτες θα παράγουν αρκετή ενέργεια για να αντιπροσωπεύουν «το ένα έκτο της τρέχουσας εγκατεστημένης ισχύος της πολιτείας» .
Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν στα τέλη Αυγούστου ότι η πολιτεία της Καλιφόρνια θα λάβει 310 εκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για 25 έργα που αντιμετωπίζουν όλες τις ιστορικές συνθήκες ξηρασίας ως μέρος του δικομματικού νόμου για τις υποδομές που υπεγράφη σε νόμο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πέρυσι. .
«Το νερό είναι κρίσιμο για ό,τι κάνουμε και θα χρειαστεί να εργαστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές επιπτώσεις της ξηρασίας που βλέπουμε στη Δύση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Deb Haaland.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος