Ίδρυμα Ευγενίδου: «Συναντήσεις Επιστήμης» – Ένας κύκλος συζητήσεων

Έναν κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Συναντήσεις Επιστήμης» εγκαινιάζει το Ίδρυμα Ευγενίδου, αποσκοπώντας στη δημιουργία μίας εστίας ανταλλαγής απόψεων, ανακοινώσεων και ενημέρωσης για την πορεία των επιστημονικών εξελίξεων και ερευνών στις Θετικές Επιστήμες. Στις συζητήσεις συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, χαρίζοντας γνώσεις και ευκαιρίες για περαιτέρω αναζήτηση πληροφοριών επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, ως φορέας ανάδειξης και παρακολούθησης της εξέλιξης των επιστημών που συνδέονται με τις δράσεις του, καθώς και ως φορέας που συμβάλλει στην ανάδειξη της ψηφιακής τεχνολογίας ξεκινά τον εν λόγω κύκλο συναντήσεων, οι οποίες θα καλύπτουν θέματα διαφόρων επιστημών (Μαθηματικών, Φυσικής, Βιολογίας, Χημείας, Κοσμολογίας, περιβάλλοντος και Πληροφορικής).

Η πρώτη συνάντηση -με θέμα «Τα Μαθηματικά και η Φυσική των Ελλήνων πριν και μετά την Επανάσταση του 1821»– θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 30/3 στις 18:00. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Γεώργιος Δάσιος, ομότιμος καθηγητής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και από το 2017 αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Συμμετέχουν οι καθηγητές Μιχάλης Λάμπρου και Χριστίνα Φίλη, ιστορικοί των Μαθηματικών, καθώς και οι καθηγητές Γεώργιος Βλαχάκης και Ευθύμιος Νικολαΐδης, ιστορικοί της Φυσικής.

Οι επιστήμονες θα αναφερθούν στην εξέλιξη των Μαθηματικών και της Φυσικής, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και του Διαφωτισμού, καλύπτοντας μερικώς και την περίοδο 1821-2021.

θα ακολουθήσουν νέες ενημερώσεις από το Ίδρυμα Ευγενίδου τόσο για την πρώτη όσο και για τις επόμενες συζητήσεις του κύκλου.

Για 65 και πλέον χρόνια, το Ίδρυμα Ευγενίδου αποτελεί έναν πυλώνα παιδείας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των νέων σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο. Η συμβολή στην παροχή γνώσεων στο επιστημονικό και τεχνικό πεδίο, μέσα από την τεχνική, επαγγελματική και ναυτική εκπαίδευση, καθώς και η διεύρυνση των δεξιοτήτων, είναι βασικοί στόχοι του ιδρύματος.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου, καθώς και τις σελίδες του στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ eef.edu.gr

Φωτογραφία: eef.edu.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ