Εταιρεία «αγοράζει» πραγματικά πρόσωπα και τα μετατρέπει σε μάσκες

Η εταιρεία Kamenya Omoto με έδρα το Τόκιο «αγοράζει» τα πρόσωπα των ανθρώπων για 40.000 γιεν, για να τα μετατρέψει σε ανατριχιαστικά ρεαλιστικές μάσκες προσώπου.

Οι γραφίστες της εταιρείας χρησιμοποιούν φωτογραφίες και τρισδιάστατα δεδομένα του επιλεγμένου προσώπου, προτού δημιουργήσουν τις χειροποίητες μάσκες. Το πρότζεκτ ονομάζεται «That Face» και η εταιρεία δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους που ζουν στο Τόκιο οι οποίοι είναι τουλάχιστον 20 ετών.

Ο ιδιοκτήτης του προσώπου θα λάβει μερίδιο των εσόδων, εάν η μάσκα του γίνει δημοφιλής, αλλά δεν επιτρέπεται να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Η εταιρεία είπε ότι δέχεται πάρα πολλές αιτήσεις και ότι οι υποψήφιοι περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Οι πελάτες μπορούν προς το παρόν να προπαραγγείλουν τη ρεαλιστική μάσκα με το πρόσωπο του ιδιοκτήτη της εταιρείας, έναντι 98.000 γιεν, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσουν κι άλλες μάσκες.

«Θα αγοράζουμε και θα πουλάμε τα πρόσωπά σας. Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας έγινε πραγματικότητα. Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι θα συμβεί σε έναν κόσμο γεμάτο πρόσωπα ίδιο με το δικό σου», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Shuhei Okawara, η πώληση και αγορά προσώπων είναι η φυσική στροφή που πρέπει να ακολουθήσει ένα κατάστημα μασκών, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για την «αξία των ανώνυμων προσώπων», η οποία θα είναι κυμαινόμενη.

 

ΠΗΓΗ: 20minutes

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ