Σε livestream στις 5 από το ΕΜΠ η «Βραδιά του Ερευνητή» για 9η χρονιά

Array

«Από την έρευνα στην ανάπτυξη, με πρωταγωνιστές τους νέους» και, κυρίως, η κλιματική κρίση είναι το θέμα που εξερευνούν οι φετινοί επίδοξοι ερευνητές κατά τη διάρκεια της «Βραδιάς του Ερευνητή», την Παρασκευή 30/9, έως τις 10 το βράδυ, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που μπορείτε να παρακολουθήσετε σε livestream από το ertnews.gr

Η εναρκτήρια εκδήλωση αλλά και τα δρώμενα της βραδιάς, όπως και τα επιτεύγματα των ερευνητών που θα παρουσιάζονται επιτόπου στο κτήριο Αβέρωφ, θα μεταδίδονται παράλληλα μέσω live streaming στην ιστοσελίδα www.ntua.gr/ntuaren και στο κανάλι www.youtube.com/ntuaren της «Βραδιάς του Ερευνητή» στο ΕΜΠ.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση θα τοποθετηθούν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, η επιστημονικά υπεύθυνη της διοργάνωσης, ομότιμη καθηγήτρια Τώνια Μοροπούλου, ο πρύτανης του ΕΜΠ καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής. Εκπροσωπώντας τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός και για το θέμα της κλιματικής κρίσης, ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ζερεφός.

Σε livestream στις 5 από το ΕΜΠ η «Βραδιά του Ερευνητή» για 9η χρονιάΓια ένατη συνεχή χρονιά, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μαζί με όλα τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Αττικής συμμετέχουν στην μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή της Έρευνας «European Researchers’ Night».

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι ένα γεγονός συνδεδεμένο με την Ευρώπη το οποίος, όπως σχολιάζουν οι διοργανωτές, «δηλώνει ότι στην Ελλάδα η έρευνα και η καινοτομία έχουν λόγο στην ανάπτυξη». Μάλιστα, πριν την πανδημία, στην ετήσια εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 15 χιλιάδες επισκέπτες, κυρίως μαθητές, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο θεσμός ήταν συνεπής στη συνάντησή του με το κοινό μέσω διαδικτύου.

Η έμφαση φέτος δίδεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστούν έρευνες και δράσεις για την ενέργεια, τη διαχείριση του νερού, τα εδάφη και τα κλιματικά ουδέτερα, ανθεκτικά κτήρια, καθώς και, συνολικά, για την εξέλιξη των πόλεων.

Η εναρκτήρια εκδήλωση αλλά και τα δρώμενα της βραδιάς, όπως και τα επιτεύγματα των ερευνητών που θα παρουσιάζονται επιτόπου στο κτήριο Αβέρωφ, θα μεταδίδονται παράλληλα μέσω live streaming στην ιστοσελίδα www.ntua.gr/ntuaren και στο κανάλι www.youtube.com/ntuaren της «Βραδιάς του Ερευνητή» στο ΕΜΠ, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ertnews.gr.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος