Η Virgin Orbit έλαβε τις απαιτούμενες άδειες για την πρώτη εκτόξευση δορυφόρων

Array

Η Virgin Orbit πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη διαστημική πτήση από το έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) ενέκρινε την «ιστορική» άδεια πρώτης εκτόξευσης από το Spaceport Cornwell. Η εταιρεία σχεδιάζει να εκτοξεύσει εννέα δορυφόρους από τον πυραυλικό φορέα LauncherOne που βρίσκεται πάνω στο αεροσκάφος Boeing 747 Cosmic Girl, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η Virgin Orbit ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της για εκτόξευση από το αεροδρόμιο Newquay της Κορνουάλης πριν από τέσσερα χρόνια. Η πρώτη πτήση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων και έλλειψης άδειας.

Η CAA δήλωσε ότι η άδεια εκδόθηκε εντός 15 μηνών, «θέτοντας το βρετανικό πλαίσιο σε ανταγωνιστική βάση με τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές του διαστήματος». Η ρυθμιστική αρχή πρόσθεσε ότι έλαβε «όλα τα εύλογα μέτρα» για τον μετριασμό των κινδύνων για την ασφάλεια. Το Spaceport Cornwall, εν τω μεταξύ, έλαβε την πιστοποίηση εκτόξευσης τον περασμένο μήνα.

https://twitter.com/VirginOrbit/status/1605463562918408192?s=20&t=c58kLYqyi1rHdM9DBDWS-w

Εκτός από την άδεια εκτόξευσης, η Virgin Orbit έλαβε άδεια ελέγχου εμβέλειας που της επιτρέπει να εκδίδει προειδοποιητικές ειδοποιήσεις και να παρακολουθεί την πρόοδο των αποστολών.

«Η λήψη των αδειών εμβέλειας και εκτόξευσης μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πρώτη απογείωση δορυφόρου από το έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Orbit, Νταν Χαρτ. «Προχωράμε προς την πρώτη εκτόξευση από την Κορνουάλη εστιάζοντας σε μια ασφαλή και επιτυχημένη αποστολή για όλους».

Για την παρθενική του αποστολή με το όνομα «Start Me up», το αεροσκάφος Cosmic Girl θα απογειωθεί από το διαστημοδρόμιο και θα πετάξει σε ύψος 35.000 ποδιών και στη συνέχεια θα απελευθερώσει τον πύραυλο LauncherOne που θα στείλει τους δορυφόρους σε τροχιά. Οι άδειες για τους εννέα δορυφόρους δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες «επίκεινται».

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράνσον κατάφερε να φτάσει στο διάστημα και να θέσει για πρώτη φορά, δορυφόρους σε τροχιά.

ΠΗΓΗ: Engadget

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος