Η τεχνολογία «σύμμαχος» των τυφλών εγκύων: Πώς μπόρεσαν να «δουν» τα αγέννητα μωρά τους

Ένα ανέλπιστο «δώρο ζωής» χάρισε η τεχνολογία σε μία 44χρονη μητέρα με προβλήματα όρασης. Κατάφερε να «δει» το αγέννητο μωρό της, μέσα από την αίσθηση της αφής. Το νέο είδος υπερηχογραφήματος έχει ανάγλυφη μορφή και συνδυάζει ακόμα και την γραφή Μπράιγ, ώστε τυφλές μητέρες να μπορέσουν να βιώσουν αυτό το ορόσημο στην εγκυμοσύνη τους. 

H Κάρεν Τριπάς περνά τα δάχτυλά της πάνω από το ανάγλυφο υπερηχογράφημα του μωρού της. Σε αντίθεση με την προηγούμενη εγκυμοσύνη της, αυτήν τη φορά είναι σε θέση να νιώσει όλα τα χαρακτηριστικά του εμβρύου που κυοφορεί.

Γεννημένη με μία σπάνια πάθηση των ματιών, η 44χρονη Κάρεν από την Αγγλία, δεν πίστευε ποτέ πως θα μπορούσε να βιώσει αυτήν την τόσο συγκινητική στιγμή για όλες τις μέλλουσες μαμάδες.

«Όταν ήμουν έγκυος πριν από δέκα χρόνια, ήταν πολύ δύσκολο. Τα υπερηχογραφήματα δεν ήτα μία ευχάριστη εμπειρία. Επειδή το προσωπικό δεν είχε τον χρόνο να μου εξηγήσει» δήλωσε.

Στον 8ο μήνα της κύησής της, η τεχνολογία, αλλά και ο γιατρός της, τής χάρισαν το μοναδικό «δώρο» της ψηλάφησης την εικόνας του αγέννητου μωρού της, πέρα από το να ακούσει απλώς τον καρδιακό του παλμό.

Οι φωτογραφίες του μωρού της Κάρεν συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση «Αθέατος Κόσμος» που φιλοξενείται για λίγες ημέρες στο Λονδίνο και περιλαμβάνει μία σειρά από φωτογραφίες τραβηγμένες από παγκοσμίου φήμης φωτογράφους, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν και οι ίδιοι προβλήματα όρασης.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν έτσι να έχουν μία μοναδική εμπειρία αφής, σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου για άτομα με καθόλου ή μειωμένη όραση, και συμπεριλαμβάνει ανάγλυφες εκτυπώσεις, ηχητικές περιγραφές, ενώ ενσωματώνεται και ο κώδικας Μπράιγ.

Επιμέλεια: Αθηνά Κοροβέση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος