Η Neuralink ετοιμάζει κλινικές δοκιμές των εμφυτευμάτων της σε ανθρώπους

Η νεοσύστατη εταιρεία εμφυτευμάτων εγκεφάλου του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ίλον Μασκ ετοιμάζεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Ο Μασκ, ο οποίος ίδρυσε την Neuralink το 2016, έχει υποσχεθεί ότι η τεχνολογία «θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί ένα smartphone με το μυαλό του πιο γρήγορα από κάποιον που χρησιμοποιεί τους αντίχειρές του».

Η εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ, η οποία έχει ήδη εμφυτεύσει με επιτυχία μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης στους εγκεφάλους ενός πιθήκου και ενός χοίρου, αναζητά τώρα έναν διευθυντή κλινικών δοκιμών για να διεξάγει δοκιμές της ιατρικής συσκευής σε ανθρώπους.

«Ως διευθυντής κλινικών δοκιμών, θα συνεργαστείτε στενά με μερικούς από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς, καθώς και με τους πρώτους συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές της Neuralink», αναφέρει η αγγελία για τη θέση στο Fremont της Καλιφόρνια.

«Θα ηγηθείτε και θα βοηθήσετε στη δημιουργία της ομάδας που θα είναι υπεύθυνη για την ενεργοποίηση των κλινικών ερευνητικών δραστηριοτήτων της Neuralink καθώς και την τήρηση των κανονισμών».

Η Neuralink ετοιμάζει κλινικές δοκιμές των εμφυτευμάτων της σε ανθρώπους
(Neuralink)

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με εκτιμώμενη περιουσία 256 δισ. δολαρίων, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τα εμφυτεύματα θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε τετραπληγικούς ανθρώπους να περπατήσουν.

«Πιστεύω πως έχουμε την ευκαιρία με το Neuralink να αποκαταστήσουμε τη λειτουργικότητα ολόκληρου του σώματος σε κάποιον με βλάβη στο νωτιαίο μυελό. Το Neuralink λειτουργεί καλά στους πιθήκους και στην πραγματικότητα κάνουμε πολλές δοκιμές και επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο και ότι η συσκευή μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια».

Ωστόσο, στο παρελθόν ο Μασκ έχει πέσει έξω στις προβλέψεις του. Το 2019 είχε προβλέψει ότι η συσκευή θα μπορούσε να εμφυτευτεί σε ανθρώπινο εγκέφαλο μέχρι το 2020.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος