Η NASA συμμετέχει στην αναζήτηση των UFO

Η NASA ανακοίνωσε ότι θα συστήσει μια ανεξάρτητη ομάδα που θα μελετήσει τα διαθέσιμα στοιχεία για τις θεάσεις των «άγνωστων ιπτάμενων φαινομένων». Οι εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στην ομάδα, θα εξετάσουν δεδομένα από τις θεάσεις αγνώστου ταυτότητας εναέριων φαινομένων (UAP), προκειμένου να βρουν τον καλύτερο τρόπο καταγραφής τους και να καθορίσουν πώς η NASA μπορεί να χρησιμοποιήσει τις νέες πληροφορίες για να βελτιώσει την επιστημονική κατανόηση των μυστηριωδών αυτών αντικειμένων.

Η ανακοίνωση της νέας πρωτοβουλίας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του φθινοπώρου και να διαρκέσει περίπου εννέα μήνες, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά από μια ακρόαση-ορόσημο στο Κογκρέσο, κατά την οποία δύο κορυφαία στελέχη του υπουργείου Άμυνας κατέθεσαν για το θέμα.

Στην κατάθεσή τους, οι δυο αξιωματούχοι επικεντρώθηκαν σε μια έκθεση του Πενταγώνου  σχετικά με 144 θεάσεις UAP που έχουν αναφέρει από το 2004, πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Τότε, το υπουργείο είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «πιθανώς πρόκειται για φυσικά φαινόμενα».

Σύμφωνα με την έκθεση, 18 αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα, εμφάνισαν μια ιδιαίτερη πορεία. «Παρέμεναν ακίνητα στον αέρα, κινούνταν ενάντια στον άνεμο και έκαναν απότομους ελιγμούς ή ανέπτυσσαν σημαντική ταχύτητα χωρίς ευδιάκριτα μέσα πρόωσης». Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, μαζί με τις μαρτυρίες των πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού, δείχνουν ότι ορισμένα από αυτά τα σκάφη κινούνται με υπερηχητικές ταχύτητες.

Επικεφαλής της έρευνας της ομάδας της NASA θα είναι ο αστροφυσικός Ντέιβιντ Σπέργκελ.

«Δεδομένης της ανεπάρκειας των παρατηρήσεων, το πρώτο μας βήμα είναι απλώς να συγκεντρώσουμε ένα πολύ μεγάλο σύνολο δεδομένων», δήλωσε ο Σπέργκελ. «Θα προσδιορίσουμε ποια δεδομένα – από πολίτες, κυβέρνηση, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, εταιρείες – υπάρχουν, τι άλλο πρέπει να προσπαθήσουμε να συλλέξουμε και πώς θα τα αναλύσουμε καλύτερα όλα αυτά».

Η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη κυβερνητική έρευνα για τα UAP ήταν το 1969, με το πρόγραμμα «Project Blue Book», το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κανένα ανεξήγητο ιπτάμενο αντικείμενο που αναφέρθηκε, διερευνήθηκε και αξιολογήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία, δεν αποτέλεσε ποτέ ένδειξη απειλής για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι θεάσεις  αφορούσαν εξωγήινα σκάφη.

Οι αξιωματούχοι της NASA τόνισαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα UAP είναι εξωγήινης προέλευσης, αν και ενδιαφέρουν την αμερικανική κυβέρνηση για λόγους εθνικής και αεροπορικής ασφάλειας. Στην κατάθεσή τους, οι εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι UAP είχαν εμπλακεί σε 11 παρ’ ολίγον συγκρούσεις με αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη. Επιπλέον, ορισμένα τέτοια αντικείμενα έχουν θεαθεί ακόμη και πάνω από ευαίσθητες πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως στην αεροπορική βάση Malmstrom στη Μοντάνα, όπου 10 πυρηνικοί διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBM) σταμάτησαν να λειτουργούν μετά την εμφάνιση μιας λαμπερής κόκκινης σφαίρας στον ουρανό.

ΠΗΓΗ: Live Science

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος