Η NASA επιλέγει την Axiom Space για την κατασκευή εμπορικής μονάδας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η NASA επέλεξε την εταιρεία Axiom Space για να κατασκευάσει έναν εμπορικό διαστημικό σταθμό στον κόμβο Forward του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), ο οποίος θα στεγάσει τους μελλοντικούς διαστημικούς τουρίστες. Οι ιδρυτές της εταιρίας, Δρ. Καμ Γκαφάριαν, διαστημικός επιχειρηματίας και ο Μάικλ Σουφρεντίνι, πρώην διευθυντής του προγράμματος NASA ISS, εκτιμούν ότι το πρώτο τμήμα του σταθμού θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2024.

Ο σταθμός θα διαθέτει επίσης μια ερευνητική και παραγωγική μονάδα καθώς και ένα μεγάλο παρατηρητήριο της Γης. Η Axiom ελπίζει ότι μελλοντικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοτελής διαστημικός σταθμός αντικαθιστώντας το ISS όταν αυτός αποσυρθεί.

Η NASA ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα επιτρέψει διαστημικούς τουρίστες στο ISS, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενθάρρυνση των εμπορικών εταιρειών να συμμετάσχουν στην εξερεύνηση του διαστήματος στις ΗΠΑ. Οι πρώτοι τουρίστες αναμένεται να φτάσουν αργότερα φέτος.

Η προσθήκη νέων τμημάτων στο ISS θα μπορούσε να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο σταθμό, δήλωσε η εταιρία δίνοντας την ευκαιρία για νέα είδη έρευνας, όπως μελέτες απομόνωσης και παρατήρηση της Γης.

Με την πάροδο του χρόνου, η Axiom ελπίζει ότι οι εργασίες που διεξάγονται σήμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα μεταφερθούν σταδιακά στο νέο ιδιωτικό τμήμα του όταν αποσυρθεί ο ISS.

Το 2018, η Axiom ανέθεσε στο Γάλλο σχεδιαστή Φίλιπ Σταρκ να δημιουργήσει εσωτερικούς χώρους για τη μονάδα κατοίκησης ενός πιθανού διαστημικού σταθμού. Το όραμα του Σταρκ ήταν να δημιουργήσει «μια φωλιά, ένα άνετο και φιλικό αυγό, το οποίο θα χαρακτηριζόταν από υλικά και χρώματα που προέρχονταν από ένα εμβρυϊκό σύμπαν».

Εκτός από την κατασκευή του σταθμού Axiom, η εταιρεία θα ξεκινήσει να στέλνει επανδρωμένες πτήσεις στο ISS και αργότερα στο σύμπλεγμα ISS / Axiom με ρυθμό περίπου δύο έως τριών πτήσεων ετησίως.

 

 

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ