Η Microsoft, η Salesforce και η Oracle αναπτύσσουν ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

Μια ομάδα κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας και υγείας, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft και της Oracle, αναπτύσσουν από κοινού «διαβατήρια εμβολιασμού», καθώς προβλέπουν ότι οι κυβερνήσεις και οι αεροπορικές εταιρείες θα αρχίσουν να ζητούν από τους πολίτες, απόδειξη εμβολιασμού. Τα διαβατήρια αυτά είναι ουσιαστικά μια πιστοποίηση ότι έχουμε εμβολιαστεί έναντι της νόσου COVID-19.

Στη Πρωτοβουλία πιστοποίησης εμβολιασμού (Vaccination Credential Initiative) όπως ονομάζεται, συμμετέχουν η Microsoft, η Oracle, η Salesforce, η Cerner, η Epic Systems και η μη-κερδοσκοπική κλινική Mayo.

Εκπρόσωπος της σύμπραξης δήλωσε ότι σκοπός είναι οι πολίτες να αποκτήσουν ένα κρυπτογραφημένο ψηφιακό αντίγραφο των πιστοποιητικών ανοσοποίησης που θα μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι της επιλογής τους, όπως το Apple Wallet ή το Google Pay. Όσοι δε διαθέτουν smartphone θα μπορούν να λάβουν ένα χαρτί με τους κωδικούς QR οι οποίοι θα περιέχουν τα πιστοποιητικά.

«Για ένα χρονικό διάστημα, οι περισσότεροι από εμάς θα πρέπει να επιδείξουμε είτε αρνητικά τεστ COVID-19 είτε μια ενημερωμένη κατάσταση εμβολιασμού για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα», δήλωσε στους New York Times, ο Μπραντ Πέρκινς, επικεφαλής γιατρός στο μη κερδοσκοπικό Commons Project Foundation, το οποίο είναι μέλος του σύμπραξης.

«Ο στόχος της Πρωτοβουλίας Πιστοποίησης Εμβολιασμού είναι τα άτομα που έχουν ψηφιακή πρόσβαση, να μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση στα αρχεία εμβολιασμού τους», δήλωσε ο Πολ Μέγιερ Διευθύνων Σύμβουλος του Commons Project.

Ο Μέγιερ πρόσθεσε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να επιτρέψει στους ανθρώπους «να επιστρέψουν με ασφάλεια στην εργασία τους, τα παιδιά στα σχολεία τους και η ζωή να συνεχιστεί κανονικά, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο των δεδομένων τους».

ΠΗΓΗ: Business insider, CNBC

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ