Η Microsoft εξαγόρασε την εταιρεία αναγνώρισης ομιλίας Nuance έναντι 16 δισ. δολαρίων

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου, ότι εξαγόρασε την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ομιλίας Nuance Communications έναντι 56 δολαρίων ανά μετοχή, περίπου 23% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Το συνολικό κόστος της συμφωνίας ανέρχεται περίπου στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια (19 δισεκατομμύρια δολάρια μαζί με το χρέος). Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Nuance αυξήθηκαν κατά 18%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλίες για να εξαγοράσει την εφαρμογή Discord για περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει την αμερικανική επιχείρηση της TikTok πέρυσι για περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν.

Η εξαγορά της Nuance αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη της Microsoft από τότε που αγόρασε το LinkedIn για περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Τον περασμένο μήνα, η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας παιχνιδιών Zenimax έναντι 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Nuance θα συνεργαστεί με το τμήμα της Microsoft που εξυπηρετεί επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. Η εταιρεία αντλεί τα έσοδά της με την πώληση εργαλείων για την αναγνώριση και τη μεταγραφή ομιλίας από επισκέψεις σε ιατρεία, τηλεφωνικές κλήσεις για την εξυπηρέτηση πελατών και φωνητικά μηνύματα. Στην ανακοίνωσή της, η Microsoft δήλωσε ότι η τεχνολογία της Nuance θα χρησιμοποιηθεί για να βελτιωθούν τα προϊόντα cloud της Microsoft για την υγειονομική περίθαλψη, τα οποία κυκλοφόρησαν πέρυσι.

Σε μια συνέντευξη στο CNBC, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella αναφέρθηκε στα εργαλεία υγειονομικής περίθαλψης της Nuance ως βασικό μοχλό πίσω από την εξαγορά.

«Έχουμε δει μια τεράστια επίσπευση του ψηφιακού μετασχηματισμού… ειδικότερα της υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο Nadella.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει καθαρά έσοδα 7 εκατομμυρίων δολαρίων σε κέρδη περίπου 346 εκατομμυρίων δολαρίων το δ’ τρίμηνο του 2020, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση. Η Nuance ιδρύθηκε το 1992 και απασχολούσε 7.100 υπαλλήλους τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η Microsoft δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Nuance, Mark Benjamin, θα παραμείνει στην εταιρεία και θα αναφέρει στον Scott Guthrie, τον εκτελεστικό διευθυντή της Microsoft που είναι υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις cloud και τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

Η Microsoft έχει ήδη ενσωματωμένη φωνητική αναγνώριση σε πολλά από τα προϊόντα της, αλλά πρόσφατα κατήργησε ορισμένα με τον βοηθό φωνής Cortana.

ΠΗΓΗ: CNBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος