Η Κίνα θα συνεχίσει την έρευνα στη Σελήνη με τις μελλοντικές αποστολές Chang’e-6, Chang’e-7 και Chang’e-8 μέχρι το 2030, δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιαστής του προγράμματος σεληνιακής εξερεύνησης της χώρας, Wu Weiren.
Όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, το Chang’e-6 έχει προγραμματιστεί να φέρει πίσω στη Γη σεληνιακά δείγματα με μάζα έως και 2 κιλά, το Chang’e-7 θα αναλάβει την προσεδάφιση στον σεληνιακό νότιο πόλο και την ανίχνευση τοπικών φυσικών πόρων και το Chang’e-8, σε συνεργασία με το Chang’e-7, θα ανιχνεύσει τον τρόπο εκμετάλλευσης των σεληνιακών πόρων.
Σύμφωνα με τον Wu, τα Chang’e-6 και Chang’e-7 αναμένεται να εκτοξευθούν γύρω στο 2025.
Οι μελλοντικές αποστολές περιλαμβάνουν επίσης την ανάπτυξη ενός ειδικού σκάφους, το οποίο θα μπορεί να πετάξει από το σημείο προσεδάφισης σε σεληνιακούς κρατήρες για να βοηθήσει τους επιστήμονες να αναζητήσουν ίχνη νερού. Εάν υπάρχει νερό, θα μπορούσε να παρέχει πόρους για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι, σημείωσε ο Wu.
Μετά το 2030, θα πραγματοποιηθεί μια νέα σειρά αποστολών για να ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός διεθνούς σεληνιακού ερευνητικού σταθμού έως το 2035.
«Στον μελλοντικό σεληνιακό σταθμό θα εργάζονται πολλαπλά διαστημόπλοια και προσεδαφιστές και θα υπάρχει ένα σεληνιακό δίκτυο επικοινωνίας για την υποστήριξη αυτών των διαστημοπλοίων», δήλωσε ο Wu. «Ο σεληνιακός ερευνητικός σταθμός μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως φυλάκιο μεταφοράς για το ηλιακό σύστημα και ακόμη βαθύτερες εξερευνήσεις του διαστήματος».
ΠΗΓΗ: Xinhua
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος